Paradicsomos rakott padlizsán: szaftos darált hússal igazán kiadós
Érik a zsenge padlizsán, amit legalább százféleképpen elkészíthetsz. A rakottas laktató, és tele van csodás ízekkel.

paradicsomos-rakott-padlizsan
Ez is érdekelhet

Országos Iskolakert-fejlesztési Program: úton egy környezettudatos generáció felé (x)

Bónusz napok a dm-ben: szuper ajánlattal vár kedvenc drogériád (x)

beauty and style

Csodát tesz a száraz, petyhüdt bőrrel: kívül-belül megszépít a dió »

Elképesztően menő ruhák függönyből és régi pulcsikból – Hihetetlen, milyen jól néznek ki »

6 észbontóan nőies frizura, amit Catherine Deneuve tett felejthetetlenné: szexi hajviseletei újra divatosak »

retikül.hu
Top olvasott cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

A rakott ételek praktikusak, hisz egy edényben sül a zöldség és a hús. A padlizsán tökéletes alapanyag, ráadásul most van a szezonja, így üde és zamatos. A hústól jó laktató lesz, a mediterrán fűszerektől pedig fenséges. A padlizsánt sózd be, hogy biztosan ne legyen keserű.

Paradicsomos rakott padlizsán

Hozzávalók:

  • 2 db padlizsán
  • 50 dkg darált hús
  • 1 db vöröshagyma
  • 10 dkg sajt
  • 1 db kis konzerv paradicsompüré
  • 2 db paradicsom
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 1 ág bazsalikom
  • 1 ág rozmaring
  • bors
  • oregánó
  • zsiradék
Recept idők

Elkészítés:

A padlizsánokat mosd meg, és vágd körülbelül fél-egy centi vastag karikákra. Sózd be, és pihentesd 20 percig. 
A vöröshagymát aprítsd fel, és kevés zsiradékon dinszteld meg. Rakd hozzá a zúzott fokhagymát, azzal is süsd egy kicsit. Tedd hozzá a darált húst, kevergesd fehéredésig, majd ízlés szerint sózd, borsozd. Add hozzá a paradicsompürét, az oregánót és a rozmaringot. Párold körülbelül 10-15 percig. 

Pihentetés után a padlizsánokról itasd le a nedvességet, majd süsd a zöldséget oldalanként két-két percig. Rétegezd a hozzávalókat zsiradékkal kikent tepsibe, a tetejére rakj paradicsomot, szórd meg reszelt sajttal és bazsalikommal. Előmelegített sütőben, 190 fokon süsd meg körülbelül 25 perc alatt.
A padlizsánból egyszerűen isteni szénhidrátmentes pizzát készíthetsz, pakold meg mindenféle finomsággal!

Ezt is szeretjük