Paradicsomos rakott padlizsán: szaftos darált hússal igazán kiadós
Érik a zsenge padlizsán, amit legalább százféleképpen elkészíthetsz. A rakottas laktató, és tele van csodás ízekkel.
A rakott ételek praktikusak, hisz egy edényben sül a zöldség és a hús. A padlizsán tökéletes alapanyag, ráadásul most van a szezonja, így üde és zamatos. A hústól jó laktató lesz, a mediterrán fűszerektől pedig fenséges. A padlizsánt sózd be, hogy biztosan ne legyen keserű.
Paradicsomos rakott padlizsán
Hozzávalók
- 2 db padlizsán
- 50 dkg darált hús
- 1 db vöröshagyma
- 10 dkg sajt
- 1 db kis konzerv paradicsompüré
- 2 db paradicsom
- 2 gerezd fokhagyma
- 1 ág bazsalikom
- 1 ág rozmaring
- só
- bors
- oregánó
- zsiradék
Elkészítés:
A padlizsánokat mosd meg, és vágd körülbelül fél-egy centi vastag karikákra. Sózd be, és pihentesd 20 percig.
A vöröshagymát aprítsd fel, és kevés zsiradékon dinszteld meg. Rakd hozzá a zúzott fokhagymát, azzal is süsd egy kicsit. Tedd hozzá a darált húst, kevergesd fehéredésig, majd ízlés szerint sózd, borsozd. Add hozzá a paradicsompürét, az oregánót és a rozmaringot. Párold körülbelül 10-15 percig.
Pihentetés után a padlizsánokról itasd le a nedvességet, majd süsd a zöldséget oldalanként két-két percig. Rétegezd a hozzávalókat zsiradékkal kikent tepsibe, a tetejére rakj paradicsomot, szórd meg reszelt sajttal és bazsalikommal. Előmelegített sütőben, 190 fokon süsd meg körülbelül 25 perc alatt.
A padlizsánból egyszerűen isteni szénhidrátmentes pizzát készíthetsz, pakold meg mindenféle finomsággal!
Az anyaság kihívásai cukormáz nélkül
A Femina Klub júniusi vendége Ráskó Eszter humorista lesz, akivel Szily Nóra, az estek háziasszonya többek között az anyaság és a nőiség kihívásairól beszélget. Vajon létezik-e recept a gyerekneveléshez? Miért olyan káros a tökéletes anya mítosza? Hogyan lehet az önazonosság és az önfelvállalás révén a nőknek felvértezni magukat a 21. századi normákkal szemben?
További részletek: femina.hu/feminaklub
Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.
Időpont: 2024. június 3. 18 óra
Helyszín: Thália Színház
Promóció
Még több recept