Duplasajtos-paradicsomos makaróni
A legválogatósabbaknak is ízlik
A paradicsomos makaróni egybesütve még ízletesebb.
- Veszélyes szépségtrendek terjednek az interneten: ezeknek a kipróbálását senkinek sem javasoljuk »
- A legcsinosabb egyrészes fürdőruhák a szezonban, amikben szuper nőies lehetsz a strandon: divatos fazonok árakkal és lelőhelyekkel »
- 3 természetes vízhajtó, ami lendületbe hozza az anyagcserét: hatékonyabban méregtelenít a szervezet, ha bekerülnek az étrendbe »

- Soma lányának esküvői fotója: a 29 éves Hanna különleges menyasszony volt
- Kvíz! Emlékszel az általánosban tanult versekre? 8 idézet szerzőjére kérdezünk rá
- Kvíz! Átmennél most az elsősegélyvizsgán? 8 kérdés, amire nem csak a jogsi miatt kell tudni a választ
- Gyönyörű kis tó Budapesttől egy karnyújtásnyira: homokos stranddal és jó hangulattal vár a Domonyvölgyi-víztározó
- Fodor Zsóka és Koós János egy párt alkottak fiatalon: ezért nem házasodtak össze
Ha szereted a paradicsomos makarónit, bolondítsd meg egy kicsit a jól megszokott fogást. Csak főzd meg, rétegezd a hozzávalókat, szórd meg bőven sajttal, és süsd össze! Így ugyan néhány perccel többet kell rá várnod, de megéri.

Paradicsomos makaróni
Hozzávalók 4 személyre
- 50 dkg makaróni
- 50 dkg darált sertéshús
- 10 dkg mozzarella sajt
- 10 dkg füstölt sajt
- 5 dl paradicsomsűrítmény
- 1 fej hagyma
- oregánó
- só
- bors
- cukor
- olaj
Elkészítés:
A tésztához tégy fel vizet főni egy nagy lábosban. Rakj bele kevés sót és egy evőkanál olajat, majd fedd le. Ha lobog, dobd bele a makarónit, de a fedőt már ne rakd vissza. Főzd körülbelül nyolc perc alatt fogkeményre. Ha kész, szűrd le a tésztát.
A szószhoz a hagymát vágd kockákra, és egy nagy teflonserpenyőben kevés olajon pirítsd meg. Add hozzá a darált húst, és kevergesd fehéredésig. Sózd, borsozd ízlés szerint, öntsd rá a paradicsomsűrítményt, szórd meg oregánóval, és rotyogtasd tovább kis lángon 10-15 percig. Néha kevergesd meg. Ha úgy jobban szereted, kevés cukrot is adhatsz hozzá.
Reszeld le a sajtokat, és keverd őket össze. Állítsd össze a tésztát. Olajozz ki egy jénai tálat, és rakj bele egy sor makarónit, kanalazz rá a feltétből, szórd meg a sajttal, majd újabb sor tészta és szósz következik. Legfelülre makaróni kerül, és bőven szórd meg a tetejét az összekevert sajttal. Tedd forró sütőbe, és 170 fokon süsd körülbelül 15 percig, vagy amíg a sajt piros nem lesz.
Még több recept