Paprikás sült kolbász olasz recept alapján: mennyei, ahogy az ízek összesülnek

Bő fél óra alatt készen lesz ez a csodás paprikás sült kolbász.

Paprikával sült kolbász

Az olasz paprikás sült kolbász titka, hogy a zöldségek, a kolbász és a fűszerek egy serpenyőben sülnek össze, mennyei ízkavalkádot alkotva. A színes, vidám fogás vendégvárónak is tökéletes. Fogyaszthatod magában egy szelet kenyérrel, teheted pizza vagy tészta tetejére, vagy kiflibe töltve válhat belőle gazdag hot dog.

Paprikával sült kolbász

Hozzávalók 4 személyre

  • 50 dkg sütni való kolbász
  • 4 gerezd fokhagyma
  • 3 kaliforniai paprika
  • 2 hagyma
  • 2 evőkanál olívaolaj
  • 2 szál friss kakukkfű (vagy 2 teáskanál szárított)
  • 1 csokor petrezselyem
  • frissen őrölt bors
Recept idők

Elkészítés:

A paprikát és a hagymát szeleteld fel, a fokhagymát pucold meg, de a gerezdeket hagyd egyben. Tedd a keveréket egy tálba, add hozzá a kolbászt, szórd meg friss vagy szárított kakukkfűvel, és forgasd össze olívaolajjal. Egyengesd el egy sütőpapírral kibélelt tepsiben, szórd meg sóval és borssal, és told 220 fokos sütőbe 25-30 percre. A végén szórd meg a tetejét apróra vágott petrezselyemmel.

A kolbász a hagyományos krumplilevesből sem hagyható ki.

Mamaféle kolbászos krumplileves: laktató és nagyon finom

Az ízekben gazdag leves igazi nagyiféle finomság, mely jólesik a testnek és a léleknek is, főleg ezeken a hideg napokon.

Elolvasom

Kép: ALLEKO / Getty Images

Ezt is szeretjük