Gyors paprikás krumpli, ahogy a régi háziasszonyok csinálták
A paprikás krumplit sokáig a szegények ételének nevezték. Az biztos, hogy most is olcsó fogás.

Nyereményjáték

Nyerj egyhetes nyaralást Máltára szállással, repülőjeggyel és reggelivel! (x)

Nyerj páros belépőt Dr. Buda László: Testünk jelzései című előadására, a márciusi Femina Klubra! (x)

Nyerj szórakoztató, képes útikönyvet, és ismerd meg a világ csodáit! (x)

összesen 4 db játék
Ez is érdekelhet

Akár egyetlen hormonon is múlhat a gyermekáldás – Kata története (x)

Mitől alakulnak ki az influenzaszövődmények? Elmondjuk, mire kell figyelni (x)

A leghatékonyabb edzésformák nyáron több zsírt égetnek, mint a futás! Ezeket űzd helyette

A legerősebb ránctalanítókat csak kevesen ismerik: ezeket az antioxidánsokat keresd!

beauty and style

A '80-as évek divatjából merít a magyar tervező: csodálta az anyukája ruháit »

Extra száraz kezeken teszteltük az SOS bőrspray-t: nem azt kaptuk, amit vártunk »

Farmerhatású manikűr pofonegyszerűen: különleges, és gyorsan elkészül »

retikül.hu
Top olvasott cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

A paprikás krumpli tipikus magyar egytálétel. Hétköznapokra kitűnő, mert nem vesz el sok időt, és kiadós. Rengeteg módon variálhatod, tehetsz bele kolbászt vagy virslit, de még tejfölt is. Kínáld friss kenyérrel és savanyú uborkával.

Hozzávalók 4 személyre:

  • 1,5 kg krumpli
  • 15 dkg parasztkolbász
  • 5 evőkanál olaj
  • 2 fej vöröshagyma
  • 1 zöldpaprika
  • 1 paradicsom
  • 1 gerezd fokhagyma
  • 1 evőkanál pirospaprika
  • 1 kávéskanál őrölt kömény
Recept idők

Elkészítés:

Készíts elő mindent, vágd fel a vöröshagymát, a kolbászt karikázd fel, a krumplit hámozd meg, mosd meg, kockázd fel, a paprikát és a paradicsomot is szeleteld fel. Ezt követően egy nagyobb lábasban vagy serpenyőben forrósíts olajat, dobd bele a hagymát, és pirítsd meg. Add hozzá a kolbászt, a zúzott fokhagymát, a köményt, majd húzd le a tűzről egy pillanatra, és az őrölt pirospaprikát úgy szórd bele, utána pedig öntsd fel másfél deci vízzel.

Keverd jól össze, tedd bele a krumplit, a paprikát és a paradicsomot. Ízlésed szerint sózd meg. Fedd le, és addig főzd, amíg a krumpli megpuhul, ez hozzávetőleg 20 perc. Időnként ellenőrizd, hogy nem kell-e még vizet önteni alá. Arra azonban ügyelj, hogy ne legyen túl sok a leve. Ha kész, melegen tálald.

Blog.hu ajánló