Gyors paprikás krumpli, ahogy a régi háziasszonyok csinálták
A paprikás krumplit sokáig a szegények ételének nevezték. Az biztos, hogy most is olcsó fogás.
A paprikás krumpli tipikus magyar egytálétel. Hétköznapokra kitűnő, mert nem vesz el sok időt, és kiadós. Rengeteg módon variálhatod, tehetsz bele kolbászt vagy virslit, de még tejfölt is. Kínáld friss kenyérrel és savanyú uborkával.
Paprikás krumplia receptje
Hozzávalók 4 személyre
- 1.5 kg krumpli
- 15 dkg parasztkolbász
- 5 evőkanál olaj
- 2 fej vöröshagyma
- 1 zöldpaprika
- 1 paradicsom
- 1 gerezd fokhagyma
- 1 evőkanál pirospaprika
- 1 kávéskanál őrölt kömény
Elkészítés:
Készíts elő mindent, vágd fel a vöröshagymát, a kolbászt karikázd fel, a krumplit hámozd meg, mosd meg, kockázd fel, a paprikát és a paradicsomot is szeleteld fel. Ezt követően egy nagyobb lábasban vagy serpenyőben forrósíts olajat, dobd bele a hagymát, és pirítsd meg. Add hozzá a kolbászt, a zúzott fokhagymát, a köményt, majd húzd le a tűzről egy pillanatra, és az őrölt pirospaprikát úgy szórd bele, utána pedig öntsd fel másfél deci vízzel.
Keverd jól össze, tedd bele a krumplit, a paprikát és a paradicsomot. Ízlésed szerint sózd meg. Fedd le, és addig főzd, amíg a krumpli megpuhul, ez hozzávetőleg 20 perc. Időnként ellenőrizd, hogy nem kell-e még vizet önteni alá. Arra azonban ügyelj, hogy ne legyen túl sok a leve. Ha kész, melegen tálald.
Passata, az Univer új terméke!
A sűrített paradicsomhoz képest, lágyabb, folyékonyabb állagú paradicsomos készítmény. Számos előnye mellett a termék hígítást nem igényel. Konyhakészen felhasználható, akár tésztaszósz alapanyagaként, levesben vagy egyszerűen pizzára kenve. Rendkívül sokoldalú, és számos étel elkészítéséhez használható.
Promóció