Pácban érlelt, omlós sertésnyárs: az egyik legjobb nyári grillétel
A szaftos sertéstarja grillezve, nyárson sütve fenséges. Érdemes pácolni, hogy omlós legyen.

paprikas-sertesnyars
Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

A különféle nyársak praktikusak, hisz változatosan elkészíthetőek, a hússal együtt sülhet a zöldség, a sajt vagy bármi, amit megkívánsz. Ráadásul külön porciózni sem kell az adagot. Ha tarját használsz, finom szaftos és omlós lesz. A pácban akár egész éjszakán át pihentetheted. 

Paprikás sertésnyárs

Hozzávalók:

  • 50 dkg sertéstarja
  • 2 fej lila hagyma
  • 1 db piros kaliforniai paprika
  • 1 db sárga kalifornia paprika
  • 1 db zöld kaliforniai paprika
  • 0.5 dl olívaolaj
  • 2 gerezd fokhagyma
  • bors
  • kömény
Recept idők

Elkészítés:

A húst tisztítsd meg, és vágd kisebb kockákra. Az olívaolajat keverd össze sóval, borssal, köménnyel és zúzott fokhagymával. Forgasd meg benne a húst, és lezárva tedd a hűtőbe legalább két órára. Közben a fanyársat áztasd vízbe. A megpucolt hagymát és a paprikákat darabold fel. 


A húst és a zöldségeket felváltva húzd a nyársakra. Felforrósított grillen süsd meg a nyársak minden oldalát. Ha nincs kéznél grill, 180 fokos sütőben, forgatva süsd meg 25 perc alatt.
Csirkét is grillezhetsz úgy, hogy ne száradjon ki!

Ezt is szeretjük