Pácban érlelt, omlós sertésnyárs: az egyik legjobb nyári grillétel
A szaftos sertéstarja grillezve, nyárson sütve fenséges. Érdemes pácolni, hogy omlós legyen.

A különféle nyársak praktikusak, hisz változatosan elkészíthetőek, a hússal együtt sülhet a zöldség, a sajt vagy bármi, amit megkívánsz. Ráadásul külön porciózni sem kell az adagot. Ha tarját használsz, finom szaftos és omlós lesz. A pácban akár egész éjszakán át pihentetheted.
Paprikás sertésnyárs
Hozzávalók
- 50 dkg sertéstarja
- 2 fej lila hagyma
- 1 db piros kaliforniai paprika
- 1 db sárga kalifornia paprika
- 1 db zöld kaliforniai paprika
- 0.5 dl olívaolaj
- 2 gerezd fokhagyma
- só
- bors
- kömény
Elkészítés:
A húst tisztítsd meg, és vágd kisebb kockákra. Az olívaolajat keverd össze sóval, borssal, köménnyel és zúzott fokhagymával. Forgasd meg benne a húst, és lezárva tedd a hűtőbe legalább két órára. Közben a fanyársat áztasd vízbe. A megpucolt hagymát és a paprikákat darabold fel.
A húst és a zöldségeket felváltva húzd a nyársakra. Felforrósított grillen süsd meg a nyársak minden oldalát. Ha nincs kéznél grill, 180 fokos sütőben, forgatva süsd meg 25 perc alatt.
Csirkét is grillezhetsz úgy, hogy ne száradjon ki!

Intimitás hosszú távon - Hogyan tartsuk életben a szenvedélyt párkapcsolatunkban?
A Femina Klub októberi vendége Dr. Hevesi Kriszta szexuálpszichológus lesz, akivel Szily Nóra, az estek háziasszonya többek között arról beszélget, hogy mennyire vagyunk őszinték önmagunkhoz és partnerünkhöz. Milyen tabuk vannak a párkapcsolatokban? Mit lehet tenni, ha felmerül a bensőséges szexuális együttlétek hiánya és hogyan tehetünk a párkapcsolatok ellaposodása ellen?
Pontos részletek az estről itt olvashatók: femina.hu/feminaklub
Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.
Időpont: 2023. október 17. 18 óra
Helyszín: GOBUDA MALL - Vidám Színpad
Promóció
Még több recept