Pácban érlelt, omlós sertésnyárs: az egyik legjobb nyári grillétel
A szaftos sertéstarja grillezve, nyárson sütve fenséges. Érdemes pácolni, hogy omlós legyen.
A különféle nyársak praktikusak, hisz változatosan elkészíthetőek, a hússal együtt sülhet a zöldség, a sajt vagy bármi, amit megkívánsz. Ráadásul külön porciózni sem kell az adagot. Ha tarját használsz, finom szaftos és omlós lesz. A pácban akár egész éjszakán át pihentetheted.
Paprikás sertésnyárs
Hozzávalók
- 50 dkg sertéstarja
- 2 fej lila hagyma
- 1 db piros kaliforniai paprika
- 1 db sárga kalifornia paprika
- 1 db zöld kaliforniai paprika
- 0.5 dl olívaolaj
- 2 gerezd fokhagyma
- só
- bors
- kömény
Elkészítés:
A húst tisztítsd meg, és vágd kisebb kockákra. Az olívaolajat keverd össze sóval, borssal, köménnyel és zúzott fokhagymával. Forgasd meg benne a húst, és lezárva tedd a hűtőbe legalább két órára. Közben a fanyársat áztasd vízbe. A megpucolt hagymát és a paprikákat darabold fel.
A húst és a zöldségeket felváltva húzd a nyársakra. Felforrósított grillen süsd meg a nyársak minden oldalát. Ha nincs kéznél grill, 180 fokos sütőben, forgatva süsd meg 25 perc alatt.
Csirkét is grillezhetsz úgy, hogy ne száradjon ki!
A változókorról tabuk nélkül - Hogyan küzdj meg az életközepi válsággal nőként?
Iványi Orsolya, a menopauzaedukáció egyik legnagyobb hazai szószólója, tabuk nélkül beszél a változókor testi-lelki kihívásairól, és arról, hogyan élhetjük meg ezt az időszakot, mint új kezdetet. A Femina Klub novemberi előadásán hasznos tanácsokat kaphatsz az életközepi krízisek kezelésére, és megtudhatod, hogyan értelmezhetjük újra önmagunkat, karrierünket és kapcsolatrendszerünket.
További részletek: feminaklub.hu/
Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.
Időpont: 2024. november 27. 18 óra
Helyszín: MOM Kulturális Központ
Promóció