A klasszikus paprikás krumpli receptje
A paprikás krumpli ízletes és gyors egytálétel, a kezdők kedvence. Házi savanyúsággal verhetetlen.
A paprikás krumpli valódi magyar specialitás, amelyre tényleg igaz az ahány ház, annyi szokás mondás. Készítheted kolbásszal, virslivel, zöldségekkel gazdagítva, sok vagy kevés lével. Bárhogy is csinálod, nagyon ízletes és kiadós lesz.
Klasszikus paprikás krumpli
Hozzávalók 4 személyre
- 1,5 kg krumpli
- 15 dkg parasztkolbász
- 5 evőkanál olaj
- 2 fej vöröshagyma
- 1 zöldpaprika
- 1 paradicsom
- 1 gerezd fokhagyma
- 1 evőkanál pirospaprika
- 1 kávéskanál őrölt kömény
Elkészítés:
A krumplit pucold meg, alaposan mosd meg, majd kockázd fel. A hagymát aprítsd fel, a kolbászt pedig vágd karikákra. A paprikát és a paradicsomot is mosd meg. Olajon párold meg a hagymát, szórd rá a pirospaprikát, tedd bele a krumplit, majd két-három percig kevergesd.
Öntsd fel kevés vízzel, és ízlés szerint szórj rá sót, borsot, köményt, a fokhagymát is reszeld vagy nyomd hozzá. Tedd bele a kolbászt, a paprikát és a paradicsomot. Annyi vizet önts még hozzá, hogy mindent ellepjen. Ha valaki bővebb lével szereti, többet is tehet hozzá. Fedő alatt körülbelül 20 percig főzd. Ha a krumpli puha, le is veheted a tűzről.
Passata, az Univer új terméke!
A sűrített paradicsomhoz képest, lágyabb, folyékonyabb állagú paradicsomos készítmény. Számos előnye mellett a termék hígítást nem igényel. Konyhakészen felhasználható, akár tésztaszósz alapanyagaként, levesben vagy egyszerűen pizzára kenve. Rendkívül sokoldalú, és számos étel elkészítéséhez használható.
Promóció