A klasszikus paprikás krumpli receptje

Így lesz igazán finom

A paprikás krumpli ízletes és gyors egytálétel, a kezdők kedvence. Házi savanyúsággal verhetetlen.

Dilemma - Izgalmas témák, különböző nézőpontok a Femina új podcastjében.
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

A paprikás krumpli valódi magyar specialitás, amelyre tényleg igaz az ahány ház, annyi szokás mondás. Készítheted kolbásszal, virslivel, zöldségekkel gazdagítva, sok vagy kevés lével. Bárhogy is csinálod, nagyon ízletes és kiadós lesz.

Klasszikus paprikás krumpli

Hozzávalók 4 személyre

  • 1,5 kg krumpli
  • 15 dkg parasztkolbász
  • 5 evőkanál olaj
  • 2 fej vöröshagyma
  • 1 zöldpaprika
  • 1 paradicsom
  • 1 gerezd fokhagyma
  • 1 evőkanál pirospaprika
  • 1 kávéskanál őrölt kömény
Recept idők

Elkészítés:

A krumplit pucold meg, alaposan mosd meg, majd kockázd fel. A hagymát aprítsd fel, a kolbászt pedig vágd karikákra. A paprikát és a paradicsomot is mosd meg. Olajon párold meg a hagymát, szórd rá a pirospaprikát, tedd bele a krumplit, majd két-három percig kevergesd.

Öntsd fel kevés vízzel, és ízlés szerint szórj rá sót, borsot, köményt, a fokhagymát is reszeld vagy nyomd hozzá. Tedd bele a kolbászt, a paprikát és a paradicsomot. Annyi vizet önts még hozzá, hogy mindent ellepjen. Ha valaki bővebb lével szereti, többet is tehet hozzá. Fedő alatt körülbelül 20 percig főzd. Ha a krumpli puha, le is veheted a tűzről.

15791063 eef237f9c4d302d692889514c7d776f3 wm

Passata, az Univer új terméke!

A sűrített paradicsomhoz képest, lágyabb, folyékonyabb állagú paradicsomos készítmény. Számos előnye mellett a termék hígítást nem igényel. Konyhakészen felhasználható, akár tésztaszósz alapanyagaként, levesben vagy egyszerűen pizzára kenve. Rendkívül sokoldalú, és számos étel elkészítéséhez használható.

Promóció

Ezt is szeretjük