Szaftos kolbászos, paprikás tészta: kiadós, laktató fogás 30 perc alatt
Laktató, kiadós ebéd a szaftos kolbászos, paprikás tészta, ráadásul fél óra alatt készen is leszel vele.

kolbaszos teszta
Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

A mennyei, paradicsomos szósszal nyakon öntött kolbászos, paprikás tésztát alig 30 perc alatt az asztalra varázsolhatod. Lelke a kolbász és a kaliforniai paprika mellett a lila hagyma, amelyet a kolbász zsírján karamellizálj.

Paprikás, kolbászos tészta receptje

Hozzávalók:

  • 30 dkg penne
  • 10 dkg reszelt sajt
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 1 lila hagyma
  • 1 piros kaliforniai paprika
  • 1 zöld kaliforniai paprika
  • 1 doboz darabolt paradicsom konzerv
  • 1 pár sütni való kolbász
  • 1 evőkanál friss bazsalikomlevél
  • bors
  • olívaolaj
Recept idők

Elkészítés:

A tésztát lobogva forró, sós vízben főzd ki a csomagoláson olvasható módon. Ha kész, szűrd le, és tedd félre.

Közben a kolbászt karikázd fel, és olívaolajon pirítsd meg. Szűrőlapáttal szedd ki. A lila hagymát vágd karikákra, és a visszamaradt zsíron süsd addig, amíg kicsit karamellizálódik. Közben a paprikát szeleteld fel. A megsült hagymára nyomd rá a fokhagymagerezdeket, dobd rá a színes paprikaszeleteket, sózd, borsozd, adj hozzá aprított bazsalikomot, és öntsd fel a daraboltparadicsom-konzervvel. Keverd hozzá a sült kolbászkarikákat is, és tíz percig rotyogtasd ki lángon, lefedve a ragut. A végén forgasd bele a kifőtt pennét, szedd tányérokra, minden adag tetejét szórd meg reszelt sajttal, és máris tálalhatod a kiadós vacsorát.

A klasszikus magyar konyhában is fontos szerepet kap a kolbász - a sűrű, krémes bableves például elképzelhetetlen nélküle.

Ezt is szeretjük