Héjában sült krumpli palóc módra: sonka és lila hagyma is sül vele
A palóc héjában sült krumpli, vagyis a puppa a hagymának, szalonnának és a sok-sok krémes tölteléknek köszönheti fantasztikus ízét.
A puppa, vagyis a héjában sült krumpli palóc módra, lila hagymával és füstölt szalonnával lesz fenséges. A szalonnát kicsit pirítsd meg, mielőtt megtöltöd vele a krumplikat, de nem kell teljesen kisütni az összes zsírját.
Palóc héjában sült krumpli (puppa)
Hozzávalók 4 személyre
- 30 dkg tejföl
- 15 dkg reszelt sajt
- 10 dkg füstölt szalonna
- 4 nagy krumpli
- 2 lila hagyma
- só
- bors
Elkészítés:
A krumplikat héjukban főzd meg nagyjából fél óra alatt. Ha készen vannak, tedd őket hideg vízbe.
Amíg a krumpli fő, a füstölt szalonnát pirítsd meg. A kisült pörcöket szűrőlapáttal szedd ki, a zsírját tedd félre.
A megfőtt és kihűlt krumplikat hámozd meg és felezd el. A belsejüket kapard ki úgy, hogy a szélén nagyjából fél centi vastagon egyben maradjon. A kikapart belet keverd el a felaprított lila hagymával és a kisült szalonnával, majd keverd hozzá a tejfölt is. Sózd és borsozd meg.
A krumplik belsejét vékonyan kend ki szalonnazsírral, és sorakoztasd fel őket egy papírral kibélelt tepsiben vagy sütőlemezen. Oszd el bennük a tejfölös krémet, szórd meg mindegyiket reszelt sajttal, a tetejükre is csorgass kevés szalonnazsírt, és told 180 fokos sütőbe fél órára.
A visszamaradt szalonnazsír egy mennyei brokkolis, tejfölös sertéstokány alapja is lehet.
Kiadós, tejfölös sertéstokány: brokkolival összeforgatva készül
A tokány szaftos egytálétel, mely rengeteg recept szerint kipróbálható. Az ízletes fogást rizzsel vagy nokedlivel is kínálhatod.
ElolvasomPassata, az Univer új terméke!
A sűrített paradicsomhoz képest, lágyabb, folyékonyabb állagú paradicsomos készítmény. Számos előnye mellett a termék hígítást nem igényel. Konyhakészen felhasználható, akár tésztaszósz alapanyagaként, levesben vagy egyszerűen pizzára kenve. Rendkívül sokoldalú, és számos étel elkészítéséhez használható.
Promóció