Paleo almás máktorta - Napok múlva is ugyanolyan puha, mint rögtön sütés után
A paleo máktorta az almától finom szaftos lesz, és alig kell bele édesítő.

paleo-almas-maktorta
Ez is érdekelhet

Hogyan hasznosul pontosan a kalcium? Ez a vitamin elengedhetetlen hozzá (x)

Sztárokkal teli luxushajó indul Szegeden: igazi álomvilágba csöppenhetsz (x)

Ez a mézes csoki újrafogalmazza a csokoládét: édesség helyett próbáld ki ezt! (x)

Igazi kis gyöngyszem az alpesi panorámaút: szépsége mindenkit elvarázsol (x)

Nagy méretű burkolólapok ragasztása: így sokáig gyönyörködhetsz a végeredményben (x)

Megújul a városligeti Gyermeknap: új helyszínek és programok várnak (x)

Így töltsd fel a nyári energiakészleteket! (x)

beauty and style

Így lesz tökéletes a highlighter, és mégsem harsány: tippek a visszafogott csillogáshoz »

Elképesztően nőies a fehér póló, ha így viseled: divatos szettek az örök kedvenccel »

Mire jó, és hogy használ a glikolsav? Hámlaszt, serkenti a kollagéntermelést, és ez még nem minden »

retikül.hu
Top olvasott cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

A paleo almás máktorta tökéletes, ha a diétád során édességre kívánsz. A tésztája könnyű, a tetejére kerülő magvak pedig finom ropogósak. Aki nem tudja, nem jön rá, hogy paleo.

A mandulalisztet apróra vágott manduladarabokkal is helyettesítheted. Kínálhatod növényi tejszínhabbal vagy csokis öntettel.

Paleo almás máktorta

Hozzávalók:

  • 15 dkg darált mák
  • 4 alma
  • 4 evőkanál mandulaliszt
  • 3 tojás
  • 1,5 dl kókusztej
  • 2 evőkanál eritrit
  • 1 teáskanál fahéj
  • 1 teáskanál vaníliakivonat
  • 1 teáskanál foszfátmentes sütőpor

Tetejére:

  • 5 dkg dió
  • 5 dkg mandula

Elkészítés ideje: 1 óra

Az almát hámozd meg, reszeld le, és szórd meg fahéjjal. Keverd hozzá a tojást, a kókusztejet, az eritritet, a vaníliát, majd forgasd hozzá a sütőporos mandulalisztet. Dolgozd a masszát simára, és egyengesd egy közepes méretű, kókuszzsírral kikent tortaformába. A tetejét szórd meg mandulaforgáccsal és kis darabokra vágott dióval.

Tedd a tésztát előmelegített sütőbe, és 180 fokon süsd 40 percig. Ekkor végezz tűpróbát, tehát szúrj bele egy hegyes kést vagy tűt. Ha nem ragad rá massza, kiveheted, ellenkező esetben süsd még tovább.

Ezt is szeretjük