Padlizsános sült tészta dupla adag sajttal - 40 perc alatt elkészül a laktató fogás
A padlizsános sült tésztával a mediterrán ízek rajongóinak is kedveskedhetsz.
A végtelenségig variálható rakott tészta húsos, paradicsomos szósszal, padlizsánnal és kétféle sajttal nagyon laktató. Attól sem kell tartanod, hogy ez a fogás száraz lesz.
Penne helyett makaróniból vagy rigatoniból is készítheted. Az egyik padlizsánt pedig cukkinival is helyettesítheted. A tésztát akár előre összeállíthatod.
Padlizsános sült tészta
Hozzávalók:
- 50 dkg penne
- 40 dkg darált sertéshús
- 10 dkg mozzarella
- 10 dkg füstölt sajt
- 2 padlizsán
- 3 dl passzírozott paradicsom
- 1 vöröshagyma
- bazsalikom
- olívaolaj
- só
- bors
A padlizsánt vágd fel fél centi vékony karikákra, sózd be, és hagyd állni addig, amíg elkészíted a szószt. A vöröshagymát aprítsd fel, és kevés olajon dinszteld meg. Tedd hozzá a darált húst, és kevergesd fehéredésig. Sózd, borsozd ízlés szerint, rakd hozzá a zúzott fokhagymát, majd öntsd hozzá a passzírozott paradicsomot. Kis lángon főzd a szószt 10-15 percig. Közben ízesítsd bazsalikommal, ha édesebben szereted, rakj hozzá kevés cukrot.
A tésztához tégy fel egy nagy fazékban vizet forrni, amikor elkezd lobogni, dobd bele a pennét, és szórj hozzá kevés sót. Főzd fogkeményre körülbelül nyolc perc alatt, majd szűrd le, és öblítsd le hideg vízzel. Keverd össze a húsos-paradicsomos szósszal, végül fogj hozzá a rétegezéshez. Alulra a tészta kerül, arra a padlizsán. Így folytasd addig, amíg el nem fogynak a hozzávalók. Az utolsó réteg tésztára reszeld a kétféle sajtot. Tedd 180 fokos sütőbe, és süsd össze 15-20 perc alatt. Ha a sajt ráolvad és szép piros, biztosan elkészült.