Ropogós zöldséges tészta a sütőből: padlizsán, gomba és paradicsom is van benne

A szuper zöldséges tésztába kerül padlizsán, paradicsom, a tetejére pedig lágyan olvad rá a sajt.

Padlizsános-paradicsomos tészta
Dilemma - Izgalmas témák, különböző nézőpontok a Femina új podcastjében.
Sóbors
Retikül
Top olvasott cikkek

Ebben a zöldséges, padlizsános-paradicsomos tésztában az a nagyszerű, hogy a hozzávalókat kedved szerint variálhatod. Ne spórold ki belőle a gombát sem!

Padlizsános-paradicsomos tészta

Hozzávalók 4 személyre

  • 20 dkg száraztészta
  • 10 dkg gomba
  • 10 dkg reszelt sajt
  • 1 padlizsán
  • 1 cukkini
  • 1 nagy paradicsom
  • 1 teáskanál pirospaprika
  • frissen őrölt bors
  • olívaolaj
Recept idők

Elkészítés:

A padlizsánt, a gombát, a cukkinit és a paradicsomot szeleteld fel. Egyengesd el őket egy tepsiben, szórd meg sóval, borssal, pirospaprikával, locsold meg kevés olívaolajjal, és forgasd össze. Told a tepsit 180 fokos sütőbe fél órára, hogy a zöldségek összesüljenek.

 

A tésztát közben forró, sós vízben főzd ki. A kifőtt tésztát forgasd össze a megsült zöldségekkel, szórd meg a tetejét reszelt sajttal, és tedd vissza a sütőbe további húsz percre, amíg a sajt a tetejére olvad. Ha van kedved, rá is piríthatod.

Tepsis lecsó vastag, nyúlós sajtréteggel a tetején: összesütve még finomabb

Ha sütőben sütöd a lecsót, az ízek sokkal intenzívebbek lesznek, a sajt pedig különlegessé teszi a hagyományos fogást.

Elolvasom
Ezt is szeretjük