Ropogós zöldséges tészta a sütőből: padlizsán, gomba és paradicsom is van benne
A szuper zöldséges tésztába kerül padlizsán, paradicsom, a tetejére pedig lágyan olvad rá a sajt.

Ebben a zöldséges, padlizsános-paradicsomos tésztában az a nagyszerű, hogy a hozzávalókat kedved szerint variálhatod. Ne spórold ki belőle a gombát sem!
Padlizsános-paradicsomos tészta
Hozzávalók 4 személyre
- 20 dkg száraztészta
- 10 dkg gomba
- 10 dkg reszelt sajt
- 1 padlizsán
- 1 cukkini
- 1 nagy paradicsom
- 1 teáskanál pirospaprika
- só
- frissen őrölt bors
- olívaolaj
Elkészítés:
A padlizsánt, a gombát, a cukkinit és a paradicsomot szeleteld fel. Egyengesd el őket egy tepsiben, szórd meg sóval, borssal, pirospaprikával, locsold meg kevés olívaolajjal, és forgasd össze. Told a tepsit 180 fokos sütőbe fél órára, hogy a zöldségek összesüljenek.
A tésztát közben forró, sós vízben főzd ki. A kifőtt tésztát forgasd össze a megsült zöldségekkel, szórd meg a tetejét reszelt sajttal, és tedd vissza a sütőbe további húsz percre, amíg a sajt a tetejére olvad. Ha van kedved, rá is piríthatod.
A nyár legkedveltebb fogását, a lecsót is elkészítheted tepsiben, ráolvasztott reszelt sajttal.
Tepsis lecsó vastag, nyúlós sajtréteggel a tetején: összesütve még finomabb
Ha sütőben sütöd a lecsót, az ízek sokkal intenzívebbek lesznek, a sajt pedig különlegessé teszi a hagyományos fogást.
Elolvasom