Padlizsános lasagne hús nélkül: nem csak a vegetáriánusok szeretik

Isteni finom lasagnét tehetsz egy óra alatt a család asztalára. Nem hiányzik belőle az íz, az illat és a hús vagy a tészta sem.

Padlizsános lasagne hús nélkül
Dilemma - Izgalmas témák, különböző nézőpontok a Femina új podcastjében.
Sóbors
Retikül
Top olvasott cikkek

A padlizsánból sokféle izgalmas ételt készíthetsz. Fantasztikus mártogatós vagy kence lehet belőle, ínycsiklandó sütve, töltve. Azt sem bánod meg, ha tészta helyett használod lasagnealapnak. Így az ízletes fogás jóval kevesebb kalóriát tartalmaz.

Néha érdemes húsmentes napokat is beiktatni. Ez nem jelenti azt, hogy a fogás nem lehet laktató vagy nagyon ízletes. Ilyen alkalomra jól jöhet ez a paradicsomos szószban sült, rakott padlizsán. A recept a Mentes Anyu szakácskönyvben is megtalálható, amit a Feminashopban is beszerezhetsz. 
További információ: https://mentesanyukonyve.divany.hu/

Hozzávalók:

  • 2 nagyobb padlizsán, szeletelve
  • 25 dkg ricotta
  • 1-2 evőkanál növényi olaj
  • 7,5 dkg parmezán sajt
  • 2 bögre fokhagymás-bazsalikomos paradicsomszósz
  • 12,5 dkg mozzarella reszelve
  • só és bors ízlés szerint
  • fűszerek (oregánó, bazsalikom, kakukkfű)

Elkészítése: 

Melegítsd elő a sütőt 200 fokra. Vágd szeletekre a padlizsánt, majd nagyon kevés forró olajon süsd meg őket (mindkét oldalukat, összesen mintegy 3-4 perc alatt). Fűszerezd sóval, borssal és tedd félre.

Közben készítsd el a fokhagymás-bazsalikomos paradicsomszószt, amihez adj sót, borsot és tetszés szerinti fűszereket, bazsalikomot, oregánót vagy kakukkfüvet.

A rétegezés következik: tégy egy keveset a szószból egy kizsírozott tál aljába, majd a padlizsánszeleteket, a ricottát, a paradicsomszószt és egy keveset a parmezános-mozzarellás sajtkeverékből.

Addig folytasd, ameddig van alapanyagod, a tetejére a paradicsomszósz és a ricotta kerüljön, majd ezt is szórd meg a sajtos keverékkel. Süsd készre az előmelegített sütőben kb. 30 perc alatt.

Ezt is szeretjük