Szaftos, padlizsános húsgolyók, ahogy Törökországban készítik: nagyon finom és egyszerű
A törökök húsgombóca kellemesen fűszeres, nem szárad ki a sütőben, és padlizsánba csomagolva még ízletesebb.

- Így biztosíthatod a higiéniát az otthonodban! (x)
- Tökéletes mosásra vágysz? Ezeket tartsd szem előtt! (x)
- „Szeretek vezető lenni, de még jobban szeretem, hogy nőként lehetek az” (x)
- Jótékonysági főzés Dobó Ágival (x)
- Thomas Anders Budapesten! (x)
- Így okosítsd fel az irodát! (x)
- A természet ihletet ad (x)
- 6 gyönyörű híresség, aki rövid frizurára cserélte hosszú haját: melyik állt nekik jobban? »
- Az 55 éves Sophie Marceau gyönyörűbb, mint valaha, nem fog rajta az idő: szépségtitkai egyszerűbbek, mint gondolnád »
- Extra dús, rugalmas, göndör fürtök hajsütő vas nélkül: így hasznosítsd újra a megmaradt műanyag szívószálakat »

- Melyik magyar városban van a képen szereplő székesegyház? Tippelj a kvízben!
- 10 kérdéses villámkvíz a magyar gasztronómiáról: milyen töltelék van a Gundel-palacsintában?
- Melyik oldalon található a máj? 8 kérdéses kvíz az emberi szervezet felépítéséről
- A 4 legrosszabb reggeli, amit mégis sokan fogyasztanak: pillanatok alatt megemelik a vércukorszintet
- Ennyi perc az ideális szex, mondják a kutatók - A többségnél a fele sincs meg
Nem lesz unalmas a húsgombóc, ha padlizsánba tekered. Bánj bátran a fűszerekkel, a chili is sokat dob rajta, ha bírod. Most van az ezerféleképp használható padlizsán dömpingje, így könnyű hozzájutni. Bár önmagában is tökéletes, kínálhatod pitával, rizzsel vagy ropogós salátával is.
Padlizsános húsgolyók
Hozzávalók
- 70 dkg darált marhahús
- 5 db padlizsán
- 2 db közepes vöröshagyma
- 4 gerezd fokhagyma
- 3 evőkanál víz
- 3 evőkanál zsemlemorzsa
- 2 teáskanál só
- 1 teáskanál szódabikarbóna
- 1 teáskanál kömény
- 1 teáskanál bors
- 1 teáskanál kakukkfű
- 1 teáskanál pirospaprika
- chilipor ízlés szerint
- paprika
- olívaolaj
- paradicsom
Elkészítés:
A padlizsánt mosd meg, és hosszában vágd vékony szeletekre. Rakd egy szűrőedénybe, és sózd be. Pihentesd legalább fél óráig, így biztosan nem lesz keserű. Ezt követően itasd le róla a nedvességet papírtörlővel.
Tedd egy nagy tálba a marhahúst, a zsemlemorzsát, az apróra vágott vöröshagymát és a pépesített fokhagymát. Szórd hozzá a fűszereket, a szódabikarbónát keverd el a vízben, és azt is öntsd a húshoz. Dolgozd jól össze pár perc alatt, majd formázz a masszából gombócokat.
A padlizsánszeletek szélesebb végébe tedd a tölteléket, majd tekerd fel, és hajtsd rá a szelet végét. Két padlizsánszelettel is betekerheted.
Rendezd a tekercseket tepsibe, kend meg a padlizsánokat olívaolajjal. Tűzd meg fogvájóval, hogy ne nyíljanak szét. Mindegyikre tehetsz egy-egy szelet paradicsomot és paprikát. Előmelegített sütőben, 190 fokon süsd meg körülbelül 25 perc alatt.
Az olasz húsgombócot is feltétlenül kóstold meg, zamatos paradicsomszószban sül puhára.
Még több recept