Szaftos, padlizsános húsgolyók, ahogy Törökországban készítik: nagyon finom és egyszerű
A törökök húsgombóca kellemesen fűszeres, nem szárad ki a sütőben, és padlizsánba csomagolva még ízletesebb.

padlizsanos-husgolyok
Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

Nem lesz unalmas a húsgombóc, ha padlizsánba tekered. Bánj bátran a fűszerekkel, a chili is sokat dob rajta, ha bírod. Most van az ezerféleképp használható padlizsán dömpingje, így könnyű hozzájutni. Bár önmagában is tökéletes, kínálhatod pitával, rizzsel vagy ropogós salátával is. 

Padlizsános húsgolyók

Hozzávalók:

  • 70 dkg darált marhahús
  • 5 db padlizsán
  • 2 db közepes vöröshagyma
  • 4 gerezd fokhagyma
  • 3 evőkanál víz
  • 3 evőkanál zsemlemorzsa
  • 2 teáskanál
  • 1 teáskanál szódabikarbóna
  • 1 teáskanál kömény
  • 1 teáskanál bors
  • 1 teáskanál kakukkfű
  • 1 teáskanál pirospaprika
  • chilipor ízlés szerint
  • paprika
  • olívaolaj
  • paradicsom
Recept idők

Elkészítés:

A padlizsánt mosd meg, és hosszában vágd vékony szeletekre. Rakd egy szűrőedénybe, és sózd be. Pihentesd legalább fél óráig, így biztosan nem lesz keserű. Ezt követően itasd le róla a nedvességet papírtörlővel. 

Tedd egy nagy tálba a marhahúst, a zsemlemorzsát, az apróra vágott vöröshagymát és a pépesített fokhagymát. Szórd hozzá a fűszereket, a szódabikarbónát keverd el a vízben, és azt is öntsd a húshoz. Dolgozd jól össze pár perc alatt, majd formázz a masszából gombócokat.  

 

A padlizsánszeletek szélesebb végébe tedd a tölteléket, majd tekerd fel, és hajtsd rá a szelet végét. Két padlizsánszelettel is betekerheted. 
Rendezd a tekercseket tepsibe, kend meg a padlizsánokat olívaolajjal. Tűzd meg fogvájóval, hogy ne nyíljanak szét. Mindegyikre tehetsz egy-egy szelet paradicsomot és paprikát. Előmelegített sütőben, 190 fokon süsd meg körülbelül 25 perc alatt.
Az olasz húsgombócot is feltétlenül kóstold meg, zamatos paradicsomszószban sül puhára. 

Ezt is szeretjük