A bécsi szelettől a linzerig: 8 fantasztikus étel osztrák szomszédainktól
Vannak olyan ételek, amiket, ha Ausztriában jársz, vétek lenne kihagyni. A közös múlt miatt a legtöbb specialitást biztos, hogy kóstoltad.
Az osztrák konyhára az igazán sokszínűség a jellemző. Ha Ausztriában jársz, érdemes egy helyi fogadóba betérni, és ott megkóstolni a különlegességeket. Biztosan találsz kedvedre valót. A sógorok előszeretettel fogyasztanak marhát, borjút és csirkét. Mindenhol rendelhetsz bécsi szeletet, sajtos, hagymás nokedlit és császármorzsát.
Az osztrákoknál nagy kávéházi élet folyik, onnan pedig nem hiányozhat a Sacher-torta, a kuglóf vagy az almás rétes. A közös múltnak köszönhetően rengeteg osztrák ételt készítünk mi is. Vannak kifejezetten könnyű receptek, így otthon is bátran próbálkozhatsz velük. Kortyolgass hozzájuk osztrák bort vagy kávéspecialitásokat.
Passata, az Univer új terméke!
A sűrített paradicsomhoz képest, lágyabb, folyékonyabb állagú paradicsomos készítmény. Számos előnye mellett a termék hígítást nem igényel. Konyhakészen felhasználható, akár tésztaszósz alapanyagaként, levesben vagy egyszerűen pizzára kenve. Rendkívül sokoldalú, és számos étel elkészítéséhez használható.
Promóció
OLVASD EL EZT IS!
- banán
- sütemény
Piskóta, keksz, torta: 8 mennyei, banános finomság
- sütemény
- piskótatekercs