Krémes, őszibarackos tejberizs - Nem ragad le, és nem marad kemény

Az őszibarackos tejberizs akkor igazán jó, ha lágy, sűrű, és nem túl édes.

Krémes, őszibarackos tejberizs - Nem ragad le, és nem marad kemény
Húsvéti tojásvadászat
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

Sokkal finomabb lesz a kicsik és nagyok körében egyaránt népszerű édesség, ha a rizst nem vízben, hanem tejben főzöd meg. Igazán krémessé pedig a tejszíntől válik. A nagyi sokszor ismételgetett trükkje, hogy kevésbé fog leragadni a rizs, ha többször átmosod, vagy egy kicsit áztatod. A tejberizs őszibarackkal még finomabb.

Őszibarackos tejberizs

Hozzávalók 4 személyre

  • 40 dkg őszibarack
  • 20 dkg rizs
  • 1 l tej
  • 12 dkg cukor
  • 2 dl tejszín
  • 2 csomag vaníliás cukor
Recept idők

Elkészítés:

A rizst válogasd át, mosd meg jó alaposan, és áztasd öt percig valamivel több vízben, mint amennyi ellepi. Csepegtesd le, majd rakd egy lábosba, önts rá egy bögre tejet, dobj rá egy csipet sót, és kis lángon főzd körülbelül 20 percig. Közben többször kevergesd meg, nehogy leragadjon. Amikor a rizs beszívja a tejet, pótold. Ezt kétszer-háromszor ismételd meg. Ha a rizs puha, öntsd hozzá a tejszínt, és keverd hozzá a cukrot. Főzd még egy-két percig. Akkor az igazi, ha pudingszerű az állaga.

 

A kész tejberizst húzd le a tűzről, és lefedve hagyd állni 10 percig. Közben a barackot mosd meg, csepegtesd le, és vágd szép szeletekre. A tejberizst kanalazd tányérokba vagy tálkákba, majd a tetejére rakj gyümölcsdarabokat. Fogyaszthatod melegen is, de jól behűtve még finomabb.

Életre szóló ízemlékek a PICK szalámival

Válaszd a PICK Téliszalámikat új ízemlékek szerzéséhez, és ajándék tízórais zsákot adunk mellé Kárpáti Tibor grafikájával!

Promóció

Ezt is szeretjük