Őszibarack-sütemény, ahogy a dédike készítette - Ezt a receptet sokan elkérték tőle
Egyes helyeken nincs nagy családi ünnep a dekoratív őszibaracksüti nélkül. Egyszerűbb, mint azt elsőre gondolnád.

Őszibarack-sütemény, ahogy a dédike készítette - Ezt a receptet sokan elkérték tőle
Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

Ne csak lakodalmakban egyél őszibaracksütit. Ha eddig még nem készítettél soha, ideje hozzálátni. Ebben a jól bevált családi receptben nem fogsz csalódni. Az omlós tészta összeállítása senkinek sem okozhat problémát. Arra kell leginkább figyelni, hogy formázáskor ne törjön darabokra, és a töltelék se legyen száraz. Érdemes egy-két nappal korábban elkészíteni, mert állás közben sokat puhul.

Őszibaracksüti

Hozzávalók 30 darabhoz:

A tésztához

  • 70 dkg liszt
  • 30 dkg porcukor
  • 25 dkg vaj
  • 2 dl tej
  • 2 db tojássárga
  • 1 csomag sütőpor
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 1 csipet

A töltelékhez

  • kivájt tészta belseje
  • 10 dkg darált dió
  • 10 dkg vaj
  • 4 evőkanál cukor
  • 2 dl tej
  • 1 evőkanál kakaópor
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • rumaroma

Forgatáshoz

  • 1 üveg kristálycukor
  • vérnarancsaroma
Recept idők

Elkészítés:

A vajat keverd habosra a porcukorral, a tojássárgákkal, a vaníliával, majd felváltva add hozzá a sütőporral, sóval vegyített lisztet és a tejet. Jól gyúrd össze, ha kissé lágy lenne, adj még hozzá kevés lisztet. A tésztát takard le, és tedd egy órára a hűtőbe. Pihentetés után formázz belőle dió nagyságú golyókat. Egy tepsit bélelj ki sütőpapírral, és pakold bele a tésztát. Előmelegített sütőben, 180 fokon süsd világosra 15-20 perc alatt. Nagyon fontos, hogy még melegen kapard ki a golyók belsejét, különben a süti eltörik.


A töltelékhez a kivájt tésztát jól morzsold össze, majd add hozzá a kakaóport, a kétféle cukrot, a darált diót, a rumaromát, a lágy vajat, végül öntsd hozzá a tejet. Dolgozd simára a masszát. A tölteléket rakd fél órára a hűtőbe, majd töltsd meg vele a félgömböket, és óvatosan ragassz össze kettőt.

Végül öntsd egy tálba a vérnarancsaromát, és forgasd bele a barackokat, majd hempergesd meg kristálycukorban is. Díszítsd levelekkel, és tálalás előtt pihentesd legalább fél napig, hogy az ízek jól összeérjenek.

Mentesen sütni-főzni még soha nem volt ennyire egyszerű!

Mentesen táplálkozóknak főzni nagy kihívás, ebben nyújt segítséget Nemes Dóra, a Mentes Anyu megálmodója. Szakácskönyvében minden étkezésre és alkalomra található szuper, könnyű fogás: a reggelitől a vacsoráig, az uzsidobozfalatoktól a vendégvárásig, vagy éppen egy családi születésnapig, átgondoltan, mentesen, úgy, hogy a klasszikus kedvenceinkről se kelljen lemondani.

Kizárólag online elérhető, a FeminaShopban! 

Promóció

Ezt is szeretjük