Fantasztikusan krémes gyümölcsleves őszi változatban: ettől lesz selymes
Válogasd össze az idény legfinomabb gyümölcseit, és készíts belőlük egy nagy adag fűszeres, zamatos levest!

Fantasztikusan krémes gyümölcsleves őszi változatban: ettől lesz selymes
Ez is érdekelhet

Télen-nyáron nélkülözhetetlen bulikellék: megtehetsz bármit, mert nem érzel semmit (x)

A szabadban töltött idő egészségre gyakorolt pozitív hatása minden multivitaminnál többet ér (x)

Meglepő fellépést vállalt Mező Misi: közel 600 fiatal énekelt vele (x)

7 dolog, ami károsítja, és ami védi az idegeinket (x)

beauty and style

Tökéletes szemöldök gyanta nélkül: így fésüld, hogy szedni is alig kelljen »

Nincs köldöke a Victoria’s Secret modelljének: ilyen a hasa retus nélkül »

Így kommunikáld okosan, ha nem hívsz meg valakit az esküvőre, aki számít rá »

retikül.hu
Top olvasott cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

Ezt az őszi gyümölcslevest gyorsan és egyszerűen elkészítheted, és még desszertként is megállja a helyét. Rakhatsz hozzá szilvát, barackot, almát, körtét, kicsit később birsalmát, sőt, olyat is vehetsz elő a fagyasztóból, aminek épp nincs szezonja. Tálaláskor kínálhatod tejszínhabbal, habgaluskával is. Ennek a levesnek a különlegességét a pudingos habarás adja.

Hozzávalók:

  • 40 dkg szilva
  • 3 db alma
  • 2 db körte
  • 2 dl tejföl
  • 2 db őszibarack
  • 4 evőkanál cukor
  • 6 szem szegfűszeg
  • 2 evőkanál vaníliás puding
  • 2 rúd fahéj
  • 1 db vaníliarúd
  • 1 evőkanál citromlé
Recept idők

Elkészítés:

A gyümölcsöket mosd meg, amit kell, pucolj meg, magozz ki, és vágd fel körülbelül azonos nagyságú darabokra. Rakd egy lábosba, és öntsd fel körülbelül egy liter vízzel. Rakd hozzá a fahéjat, a szegfűszeget és a vanília kikapart belsejét. Lefedve, kis lángon főzd körülbelül 15-20 percig, amíg a gyümölcsök megpuhulnak.
 

Ha szeretnéd, botmixerrel pépesítsd a gyümölcsöket, de akár egyben is hagyhatod. Ha nem elég édes, rakj hozzá cukrot, illetve öntsd hozzá a citrom levét. A habaráshoz a tejfölt keverd össze a pudinggal, és rakj hozzá egy-két merőkanállal a főzőléből. Szűrőn át, fokozatosan öntsd a levesbe. Főzd újraforrástól számítva öt percig. Kínálhatod rögtön, de akár lehűtve is. 

Ezt is szeretjük