Fantasztikusan krémes gyümölcsleves őszi változatban: ettől lesz selymes

Válogasd össze az idény legfinomabb gyümölcseit, és készíts belőlük egy nagy adag fűszeres, zamatos levest!

Fantasztikusan krémes gyümölcsleves őszi változatban: ettől lesz selymes
Dilemma - Izgalmas témák, különböző nézőpontok a Femina új podcastjében.
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

Ezt az őszi gyümölcslevest gyorsan és egyszerűen elkészítheted, és még desszertként is megállja a helyét. Rakhatsz hozzá szilvát, barackot, almát, körtét, kicsit később birsalmát, sőt, olyat is vehetsz elő a fagyasztóból, aminek épp nincs szezonja. Tálaláskor kínálhatod tejszínhabbal, habgaluskával is. Ennek a levesnek a különlegességét a pudingos habarás adja.

Őszi gyümölcslevesrecept

Hozzávalók

  • 40 dkg szilva
  • 3 db alma
  • 2 db körte
  • 2 dl tejföl
  • 2 db őszibarack
  • 4 evőkanál cukor
  • 6 szem szegfűszeg
  • 2 evőkanál vaníliás puding
  • 2 rúd fahéj
  • 1 db vaníliarúd
  • 1 evőkanál citromlé
Recept idők

Elkészítés:

A gyümölcsöket mosd meg, amit kell, pucolj meg, magozz ki, és vágd fel körülbelül azonos nagyságú darabokra. Rakd egy lábosba, és öntsd fel körülbelül egy liter vízzel. Rakd hozzá a fahéjat, a szegfűszeget és a vanília kikapart belsejét. Lefedve, kis lángon főzd körülbelül 15-20 percig, amíg a gyümölcsök megpuhulnak.
 

Ha szeretnéd, botmixerrel pépesítsd a gyümölcsöket, de akár egyben is hagyhatod. Ha nem elég édes, rakj hozzá cukrot, illetve öntsd hozzá a citrom levét. A habaráshoz a tejfölt keverd össze a pudinggal, és rakj hozzá egy-két merőkanállal a főzőléből. Szűrőn át, fokozatosan öntsd a levesbe. Főzd újraforrástól számítva öt percig. Kínálhatod rögtön, de akár lehűtve is. 

Ezt is szeretjük