Krémes Oreo sajttorta roppanós alappal: még sütni sem kell

Az Oreo sajttorta alapja vékony kekszes réteg, a teteje pedig gazdag krém, roppanós darabokkal.

Oreós sajttorta
Dilemma - Izgalmas témák, különböző nézőpontok a Femina új podcastjében.
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

Ha szereted az Oreo kekszet, ez a fantasztikus, sütés nélkül készülő Oreo sajttorta is ízleni fog. A tetején lévő réteghez mascarponét használj. Ehhez az édességhez még a sütőt sem kell bekapcsolnod, ugyanis a hűtőben áll össze a torta.

Oreós sajttorta

Hozzávalók 8 szelethez

Az alaphoz

  • 20 db Oreo keksz
  • 10 dkg vaj

A krémhez

  • 40 dkg mascarpone
  • 10 db Oreo keksz + pár szem a díszítéshez
  • 10 dkg cukor
  • 3 dl hideg habtejszín
  • 2 csomag habfixáló
  • 1 teáskanál citromlé
Recept idők

Elkészítés:

Az alaphoz való kekszeket késes aprítóban morzsold össze. A vajat olvaszd fel, keverd a kekszhez, és egyengesd el egy sütőpapírral kibélelt tortaforma aljában. Helyezd a formát a hűtőbe, amíg összeállítod a krémet. Ehhez a mascarponét keverd ki a cukorral és a citromlével. A jól behűtött habtejszínt verd fel, add hozzá a habfixálót, és így verd tovább, amíg egészen kemény lesz, majd forgasd bele a mascarponés krémet. Törj össze tíz Oreo kekszet, ezt is keverd a masszához, és oszd el a krémet a tortalap tetején. Tedd vissza a hűtőbe még legalább négy órára. Díszítésként a tetejét is Oreo kekszekkel szórhatod meg.

Készítsünk Oreo kekszet otthon: az amerikai kedvenc házilag a legjobb

A családunkban óriási a Pilóta keksz iránti rajongás, olyan nem volt, hogy ne lett volna otthon pár csomaggal. Uzsonnára, reggelire, kávé mellé, ebéd után, ha más édesség nem volt, a Pilóta keksz tökéletesen megfelelt.

Elolvasom
Ezt is szeretjük