Házi Oreo-torta sok tejszínnel: puha, lágy torta minden alkalomra
Szép magas lesz az Oreo-torta, ha vizes piskóta az alapja. A szuperfinom, habos desszert ellenállhatatlan.

oreo-torta-recept
Ez is érdekelhet

Családi üdülőparadicsom, ahol a kicsik és a nagyok is jól érzik magukat (x)

Hogyan hasznosul pontosan a kalcium? Ez a vitamin elengedhetetlen hozzá (x)

Sztárokkal teli luxushajó indul Szegeden: igazi álomvilágba csöppenhetsz (x)

Ez a mézes csoki újrafogalmazza a csokoládét: édesség helyett próbáld ki ezt! (x)

Megújul a városligeti Gyermeknap: új helyszínek és programok várnak (x)

Így töltsd fel a nyári energiakészleteket! (x)

Hamarosan újra DM gyermeknap a Vasúttörténeti Parkban: Ezt a bulit nem érdemes kihagyni! (x)

beauty and style

Így fess tökéletes piros ajkakat: a híres angol sminkmester megmutatja »

Ez történik, ha nem mosod rendszeresen a sminkecseteket: fertőzést is okozhatnak »

Visszatérnek a ’70-es évek kedvenc táskái: bohém és nőies az idei trend »

retikül.hu
Top olvasott cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

Ha eddig csak bolti tortaalapot használtál, mert nem mertél hozzáfogni a piskóta elkészítéséhez, ezt a receptet bátran vesd be! Ha mindent betartasz, olyan szépen feljön, hogy akár három részre is tudod vágni. A tejszínes krémmel sem fog meggyűlni a bajod. Mivel fixáló is kerül a tejszínbe, zselatin nem szükséges hozzá, nem fog összeesni. A titok csupán annyi, hogy a tejszín jó hideg legyen, mielőtt felvered. 

Oreo-torta tejszínnel

Hozzávalók 16 szelethez:

A tésztához

  • 20 dkg cukor
  • 20 dkg liszt
  • 4 db tojás
  • 4 evőkanál hideg víz
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 0.5 csomag sütőpor

A krémhez

  • 5 dl tejszínhab
  • 2 csomag habfixáló
  • 2 evőkanál cukor
  • 2 csomag Oreo keksz
Recept idők

Elkészítés:

A tojásokat óvatosan válaszd ketté, és a fehérjét kezdd felverni. Közben add hozzá részletekben a hideg vizet, majd kanalanként a cukrot. Amikor a hab kemény, keverd hozzá egyesével a tojássárgákat, majd a vaníliás cukrot. A lisztet vegyítsd a sütőporral, és fakanállal vagy spatulával óvatosan forgasd a masszába. Ha a tészta sima, egyengesd vajjal kikent, liszttel megszórt tortaformába, és előmelegített sütőben, 170 fokon süsd meg körülbelül 35 perc alatt. Amikor már szépen megemelkedik, aranybarna, és jó az illata, végezz tűpróbát. Ha a piskótába szúrt tűt vagy fogvájót üresen húzod ki, a tészta biztosan átsült. 

Amíg kihűl, készítsd el a krémet. A tejszínt verd kemény habbá a porcukorral és a fixálóval. A tortát vágd két vagy három részre, és kend meg a tejszínnel, a rétegek közé tegyél Oreo kekszet. A maradékkal vond be a tortát, és habzsákba töltve dekorálhatod is vele a sütit. A tetejére és az oldalára ízlésesen rendezd el a kekszeket. Tedd a hűtőbe legalább négy órára, utána szeld csak fel. 
A fehércsokis torta is minden alkalomra megállja a helyét, és álomfinom. 

Ezt is szeretjük