Omlós almás lepény szombat délutánra
Ha kedvet kaptál a sütéshez, próbáld ki egyszerű receptünket. Az alma helyett használhatsz más gyümölcsöt is.
Alma egész évben kapható, de talán ősszel vannak a legszebbek belőle a piacon. Ha arra jársz, vegyél egy párat, és süss belőle sütit.
Ezt a könnyű lepény egyszerű elkészíteni, és nem is kell hozzá semmilyen különleges hozzávaló.
Almás lepény
Hozzávalók:
- 40 dkg alma
- 20 dkg vaj
- 20 dkg liszt
- 15 dkg cukor
- 3 tojás
- 1 citrom reszelt héja
- egy csipet só
- 1-2 evőkanál rum
- 2 kávéskanál sütőpor
Az almát hámozd meg, és nagyon vékony szeletekre vágd fel. A vajat, a cukrot és a tojásokat keverd össze, ízesítsd egy citrom lereszelt héjával, egy csipet sóval és egy-két evőkanál rummal.
Keverd bele az almaszeleteket, és add hozzá a sütőport és a lisztet. Egy tepsit olajjal kenj ki, öntsd bele a masszát, majd 20-25 percig süsd.
Életre szóló ízemlékek a PICK szalámival
Válaszd a PICK Téliszalámikat új ízemlékek szerzéséhez, és ajándék tízórais zsákot adunk mellé Kárpáti Tibor grafikájával!
Promóció
OLVASD EL EZT IS!
- sütemény
- túró
Szórós sütemény: a világ legegyszerűbb sütije
- alma
- sütemény
Egyszerű almás lepény linzertésztából
- alma
- sütemény