Kétsajtos, olívabogyós lepény
Nagyon finom ez a sós süti, amelynek köszönhetően kis időre Olaszországban érezheted magad.
Íme, egy újabb bizonyíték, hogy a lisztérzékenyeknek sem kell lemondaniuk az isteni falatokról. Ha szereted az olaszos ízvilágot, akkor Bíró Márta receptjét rögtön készítsd el. Az olívás lepény persze mindenkinek ízleni fog, nem csak az érzékeny gyomrúaknak.
Olivabogyós lepény
Hozzávalók 8 szelethez
- 1 bögre gluténmentes liszt
- 10 dkg krémfehérsajt
- 0.5 bögre reszelt trappista sajt
- 1/3 bögre tej
- 1/4 bögre tejföl
- 2 dl sűrített paradicsom
- 2 dl olaj
- 1 tojás
- 1 teáskanál sütőpor
- só
- oregánó
- bors
Elkészítés:
Keverd ki a tejet a tejföllel, az olajjal, a tojással, a sűrített paradicsommal, majd fokozatosan add hozzá a lisztet, a sütőport, és dolgozd csomómentes tésztává. Végül a lereszelt trappista sajtot, a kockára vágott krémfehérsajtot és a feldarabolt fekete olívabogyót is rakd a tésztához, majd keverd el jó alaposan. Sózd, majd fűszerezd. Tedd a tésztát egy tűzálló, kivajazott tepsibe, és előmelegített sütőben, 180 fokon 20 perc alatt süsd meg.
A változókorról tabuk nélkül - Hogyan küzdj meg az életközepi válsággal nőként?
Iványi Orsolya, a menopauzaedukáció egyik legnagyobb hazai szószólója, tabuk nélkül beszél a változókor testi-lelki kihívásairól, és arról, hogyan élhetjük meg ezt az időszakot, mint új kezdetet. A Femina Klub novemberi előadásán hasznos tanácsokat kaphatsz az életközepi krízisek kezelésére, és megtudhatod, hogyan értelmezhetjük újra önmagunkat, karrierünket és kapcsolatrendszerünket.
További részletek: feminaklub.hu/
Használd az „IVANYI” kuponkódot, és 20% kedvezménnyel vásárolhatod meg a jegyed!
Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.
Időpont: 2024. november 27. 18 óra
Helyszín: MOM Kulturális Központ
Promóció