Fantasztikusan omlós citromos süti olasz módra: olvasztott vajtól szaftos a tésztája
A kellemesen savanykás olasz citromos sütit roppanós máz koronázza meg a tetején.
Ez a finom, omlós olasz citromos süti gyakorlatilag egy sima piskóta, amely a belefacsart gyümölcslének köszönheti frissítően savanykás ízét. Még jobban esik akkor, ha a tetején sűrű mázat terítesz el.
Olasz citromos süti
Hozzávalók 4 személyre
A tésztához
- 10 dkg liszt
- 10 dkg cukor
- 6 dkg vaj
- 3 tojás
- 1.5 teáskanál sütőpor
- 1 citrom leve és reszelt héja
- 1 csipet só
A citrommázhoz
- 30 dkg porcukor
- 1 citrom leve
Elkészítés:
A vajat olvaszd fel. A tojásokat válaszd ketté, a fehérjéből egy csipet sóval verj kemény habot. A sárgáját keverd ki a cukorral, add hozzá az olvasztott vajat, a citrom levét és reszelt héját, majd szitáld bele a sütőporral elkevert lisztet. Végül óvatosan, hogy ne törjön, forgasd össze a tojáshabbal. A masszát egyengesd el sütőpapírral kibélelt tepsiben vagy tortaformában, és told 200 fokos sütőbe 25-30 percre, amíg a beleszúrt villára már nem ragad rá a tészta. Ha kész, vedd ki a sütőből, borítsd ki deszkára, és hagyd kihűlni. Ha már nem meleg, a citromlevet kézi habverővel keverd el a porcukorral, és oszd el a süti tetején. Tedd a hűtőbe, hogy a máz megdermedjen, és utána szeleteld.
Akár egészséges, vegán édességet is készíthetsz citrom felhasználásával.
Isteni vegán citromos pite: a roppanós és krémes textúrák összhangja
Ez a süti a savanykás, fanyar ízével igazán üdítő kikapcsolódást nyújt a forró nyári napokon.
ElolvasomPassata, az Univer új terméke!
A sűrített paradicsomhoz képest, lágyabb, folyékonyabb állagú paradicsomos készítmény. Számos előnye mellett a termék hígítást nem igényel. Konyhakészen felhasználható, akár tésztaszósz alapanyagaként, levesben vagy egyszerűen pizzára kenve. Rendkívül sokoldalú, és számos étel elkészítéséhez használható.
Promóció