Omlós ökörszem süti lekvárral a közepén - A dupla adag is villámgyorsan elfogy

- Esztétikus ajakfeltöltés túlzások nélkül: 3 eljárás, amivel természetes hatás érhető el »
- Császármetszés utáni heg egy bikinis fotón: a gyönyörű modell sok nőnek segít, hogy elfogadja testét »
- A legfinomabb vízhajtó gyümölcsök és zöldségek tavasszal: fokozzák az anyagcserét és feldobják a frissítő smoothie-t »

- Melyik magyar városban van a képen szereplő székesegyház? Tippelj a kvízben!
- A 4 legrosszabb reggeli, amit mégis sokan fogyasztanak: pillanatok alatt megemelik a vércukorszintet
- Melyik oldalon található a máj? 8 kérdéses kvíz az emberi szervezet felépítéséről
- Vastag Csaba címlapon új barátnőjével: a gyönyörű Evelinnel már össze is költöztek
- 10 ismert magyar közmondás, amiből elvettünk egy-egy szót: tudod, mi hiányzik?
Az ökörszemet ujjlenyomat sütiként is ismerheted. Onnan az elnevezés, hogy a hüvelykujjat kell használni a végleges forma eléréséhez. Lekvárral töltve a legnépszerűbb, de csokit, nutellát is rakhatsz a közepébe. Kiadós, ám így is hamar elfogy.
Ökörszem süti recept
Hozzávalók 40 darabhoz
- 35 dkg liszt
- 20 dkg vaj
- 16 dkg porcukor
- 16 dkg dió
- 2 tojás
- 1 csomag vaníliás cukor
- csipet só
Elkészítés:
A vajat rakd egy tálba, majd keverd habosra a cukorral és a vaníliás cukorral. Több részletben add hozzá a sóval vegyített lisztet. Végül keverd hozzá a darált diót. Jól dolgozd össze. Ha a tészta homogén, tedd letakarva legalább egy órára a hűtőbe. Nem baj, ha kicsit ragacsos, pihentetés közben megszilárdul.
Hűtést követően rakd a tésztát lisztezett felületre, és formázz belőle körülbelül két és fél centi átmérőjű golyókat. Rendezd őket sütőpapírral bélelt tepsibe, és mindegyik közepébe készítsd a hüvelykujjaddal egy mélyedést. Egy kiskanállal tölts a tészták közepébe lekvárt, és még cukorral is megszórhatod. Tedd előmelegített sütőbe, majd 180 fokon süsd körülbelül 15 perc alatt aranybarnára.

Még több recept