Mennyei, gyümölcsös, nyuszis palacsinta: a gyerekek húsvéti kedvence

Ha különleges reggelivel lepnéd meg szeretteidet húsvétkor, készíts finom és mutatós nyuszis palacsintákat sok gyümölccsel!

Nyuszis palacsinta receptje
Dilemma - Izgalmas témák, különböző nézőpontok a Femina új podcastjében.
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

Így tényleg vidám lesz a húsvéti reggeli! A vastagabb tésztájú amerikai palacsintából egyszerűen és gyorsan varázsolhatsz bájos nyuszit. Csupa könnyen beszerezhető alapanyagból készül, a gyümölcsöket bátran variálhatod, és akár tejszínhabot, lekvárt, különféle szószokat is bevethetsz a díszítéshez.

Nyuszis palacsinta

Hozzávalók

A tésztához

  • 20 dkg liszt
  • 3 dl tej
  • 2 evőkanál cukor
  • 2 evőkanál vaj
  • 1 db tojás
  • 1 csipet
  • 1 kávéskanál szódabikarbóna

A dekoráláshoz

  • alma
  • málna vagy eper
  • áfonya
  • szőlő (elhagyható)
Recept idők

Elkészítés:

A tojásokat üsd egy tálba, keverd ki a cukorral, majd mehet bele a szódabikarbónával vegyített liszt, a só, részletekben a tej, végül pedig az olvasztott vaj. Dolgozd simára a masszát. Aránylag sűrű tésztát kell kapnod. 

Egy serpenyőben forrósíts fel kevés vajat, és kanalazz bele fél merőkanálnyi tésztát, majd kis lángon süsd meg a palacsinta mindkét oldalát. A maradék tésztával is hasonlóan járj el.  
 

A gyümölcsöket mosd meg, és fogj hozzá a dekoráláshoz. Alma lehet a nyuszi füle, masnihoz tökéletes a málna vagy eper. Az orra lehet almadarabka, banánkarika, esetleg tojás, amire egy szem szőlő vagy áfonya is kerülhet. 
Ha nem tudsz mit kezdeni a sok főtt tojással, variáld át egy kicsit: fűszerekkel, töltve isteni húsvéti reggeli lehet. 
 

Passata, az Univer új terméke!

A sűrített paradicsomhoz képest, lágyabb, folyékonyabb állagú paradicsomos készítmény. Számos előnye mellett a termék hígítást nem igényel. Konyhakészen felhasználható, akár tésztaszósz alapanyagaként, levesben vagy egyszerűen pizzára kenve. Rendkívül sokoldalú, és számos étel elkészítéséhez használható.

Promóció

Ezt is szeretjük