Mennyei, gyümölcsös, nyuszis palacsinta: a gyerekek húsvéti kedvence
Ha különleges reggelivel lepnéd meg szeretteidet húsvétkor, készíts finom és mutatós nyuszis palacsintákat sok gyümölccsel!
Így tényleg vidám lesz a húsvéti reggeli! A vastagabb tésztájú amerikai palacsintából egyszerűen és gyorsan varázsolhatsz bájos nyuszit. Csupa könnyen beszerezhető alapanyagból készül, a gyümölcsöket bátran variálhatod, és akár tejszínhabot, lekvárt, különféle szószokat is bevethetsz a díszítéshez.
Nyuszis palacsinta
Hozzávalók
A tésztához
- 20 dkg liszt
- 3 dl tej
- 2 evőkanál cukor
- 2 evőkanál vaj
- 1 db tojás
- 1 csipet só
- 1 kávéskanál szódabikarbóna
A dekoráláshoz
- alma
- málna vagy eper
- áfonya
- szőlő (elhagyható)
Elkészítés:
A tojásokat üsd egy tálba, keverd ki a cukorral, majd mehet bele a szódabikarbónával vegyített liszt, a só, részletekben a tej, végül pedig az olvasztott vaj. Dolgozd simára a masszát. Aránylag sűrű tésztát kell kapnod.
Egy serpenyőben forrósíts fel kevés vajat, és kanalazz bele fél merőkanálnyi tésztát, majd kis lángon süsd meg a palacsinta mindkét oldalát. A maradék tésztával is hasonlóan járj el.
A gyümölcsöket mosd meg, és fogj hozzá a dekoráláshoz. Alma lehet a nyuszi füle, masnihoz tökéletes a málna vagy eper. Az orra lehet almadarabka, banánkarika, esetleg tojás, amire egy szem szőlő vagy áfonya is kerülhet.
Ha nem tudsz mit kezdeni a sok főtt tojással, variáld át egy kicsit: fűszerekkel, töltve isteni húsvéti reggeli lehet.
Passata, az Univer új terméke!
A sűrített paradicsomhoz képest, lágyabb, folyékonyabb állagú paradicsomos készítmény. Számos előnye mellett a termék hígítást nem igényel. Konyhakészen felhasználható, akár tésztaszósz alapanyagaként, levesben vagy egyszerűen pizzára kenve. Rendkívül sokoldalú, és számos étel elkészítéséhez használható.
Promóció