Házi nutellás-mogyorós golyók, sütés nélkül
Ha valami különlegesebbet szeretnél a rumos golyónál, ezt az egyszerű receptet imádni fogod!
A nutellás-mogyorós golyók bármelyik bolti bonbonnal felvehetik a versenyt. A tömény, édes desszert mogyorókrémfüggőknek kihagyhatatlan. Ajándékba, ünnepre is tökéletes. Külön öröm, hogy nem lesz vele sok dolgod.

Nutellás-mogyorós golyók
Hozzávalók 20 darabhoz
- 20 dkg darált háztartási keksz
- 10 dkg darált mogyoró
- 10 dkg porcukor
- 5 evőkanál baracklekvár
- 2 evőkanál kakaópor
- 5 dkg vaj
- 2 evőkanál nutella
- 1 csomag vaníliás cukor
- 1 evőkanál rumaroma
Elkészítés:
Egy nagy tálban keverd össze a száraz hozzávalókat, tehát a darált háztartási kekszet, a porcukrot, a darált mogyorót, a kakaóport és a vaníliás cukrot. Ehhez add hozzá a baracklekvárt, a megolvasztott vajat, a rumaromát és a nutellát. Gyúrd jól össze, majd formázz a masszából tetszőleges nagyságú golyókat.
Forgasd bele mindegyiket durvára vágott mogyoróba, mandulaforgácsba, színes díszítőcukorkába, csokicseppekbe, vagy amit éppen otthon találsz! Minél többféleképpen variálod, annál jobb. Tálalásig tartsd hűvös helyen.
