Norvég almatorta szaftosan, sok gyümölccsel: a tésztát csak össze kell keverni
Ez az egyik legegyszerűbb, mégis legfinomabb almatorta! A tésztája puha, a tetejére kerülő mandula pedig roppanós.

- „Szeretek vezető lenni, de még jobban szeretem, hogy nőként lehetek az” (x)
- Így biztosíthatod a higiéniát az otthonodban! (x)
- A természet ihletet ad (x)
- Jótékonysági főzés Dobó Ágival (x)
- Így okosítsd fel az irodát! (x)
- Tökéletes mosásra vágysz? Ezeket tartsd szem előtt! (x)
- Thomas Anders Budapesten! (x)
- 6 gyönyörű híresség, aki rövid frizurára cserélte hosszú haját: melyik állt nekik jobban? »
- Az 55 éves Sophie Marceau gyönyörűbb, mint valaha, nem fog rajta az idő: szépségtitkai egyszerűbbek, mint gondolnád »
- Extra dús, rugalmas, göndör fürtök hajsütő vas nélkül: így hasznosítsd újra a megmaradt műanyag szívószálakat »

- Melyik magyar városban van a képen szereplő székesegyház? Tippelj a kvízben!
- 10 kérdéses villámkvíz a magyar gasztronómiáról: milyen töltelék van a Gundel-palacsintában?
- Melyik oldalon található a máj? 8 kérdéses kvíz az emberi szervezet felépítéséről
- A 4 legrosszabb reggeli, amit mégis sokan fogyasztanak: pillanatok alatt megemelik a vércukorszintet
- Ennyi perc az ideális szex, mondják a kutatók - A többségnél a fele sincs meg
Nem kell, hogy a torta feltétlenül krémes legyen! Ennek a rusztikus norvég változatnak az alapja könnyű kevert tészta, ami napok múlva is finom puha lesz. A fahéj, a mandula és az alma hármasa egyszerűen fantasztikus. A sütési idő a forma nagyságától függően is változhat. A sütit egy gombóc vaníliás fagyival még csábítóbbá teheted.
Norvég almatorta receptje
Hozzávalók
- 20 dkg liszt
- 15 dkg cukor
- 15 dkg vaj
- 2 db tojás
- 2 db közepes alma
- 15 gramm sütőpor
- 1 teáskanál fahéj
A szóráshoz
- 2 evőkanál mandula
- 1 teáskanál fahéj
Elkészítés:
A vajat és a cukrot keverd ki jól gépi habverővel, majd egyesével dolgozd hozzá a tojásokat. A lisztet vegyítsd a sütőporral, a fahéjjal, és forgasd a vajas keverékbe. A homogén masszát simítsd vajjal kikent, liszttel megszórt tortaformába vagy tepisbe.
Az almát mosd meg, távolítsd el a magházat, és vágd vékony szeletekre. Rendezd el ízlésesen a tészta tetején. Szórd meg fahéjjal és mandulával. Amennyiben az alma nem túl édes, cukrot is tehetsz rá. Told előmelegített sütőbe, és 180 fokon süsd meg 30-40 perc alatt szép pirosra.
Az almás sütiket nem tudjuk megunni. A franciák fordított almatortája minden igényt kielégít.
Még több recept