Norvég almatorta szaftosan, sok gyümölccsel: a tésztát csak össze kell keverni
Ez az egyik legegyszerűbb, mégis legfinomabb almatorta! A tésztája puha, a tetejére kerülő mandula pedig roppanós.

norveg-almatorta-recept
Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

Nem kell, hogy a torta feltétlenül krémes legyen! Ennek a rusztikus norvég változatnak az alapja könnyű kevert tészta, ami napok múlva is finom puha lesz. A fahéj, a mandula és az alma hármasa egyszerűen fantasztikus. A sütési idő a forma nagyságától függően is változhat. A sütit egy gombóc vaníliás fagyival még csábítóbbá teheted. 

Norvég almatorta receptje

Hozzávalók

  • 20 dkg liszt
  • 15 dkg cukor
  • 15 dkg vaj
  • 2 db tojás
  • 2 db közepes alma
  • 15 gramm sütőpor
  • 1 teáskanál fahéj

A szóráshoz

  • 2 evőkanál mandula
  • 1 teáskanál fahéj
Recept idők

Elkészítés:

A vajat és a cukrot keverd ki jól gépi habverővel, majd egyesével dolgozd hozzá a tojásokat. A lisztet vegyítsd a sütőporral, a fahéjjal, és forgasd a vajas keverékbe. A homogén masszát simítsd vajjal kikent, liszttel megszórt tortaformába vagy tepisbe.
 

Az almát mosd meg, távolítsd el a magházat, és vágd vékony szeletekre. Rendezd el ízlésesen a tészta tetején. Szórd meg fahéjjal és mandulával. Amennyiben az alma nem túl édes, cukrot is tehetsz rá. Told előmelegített sütőbe, és 180 fokon süsd meg 30-40 perc alatt szép pirosra. 
Az almás sütiket nem tudjuk megunni. A franciák fordított almatortája minden igényt kielégít. 

Ezt is szeretjük