Norvég almatorta szaftosan, sok gyümölccsel: a tésztát csak össze kell keverni
Ez az egyik legegyszerűbb, mégis legfinomabb almatorta! A tésztája puha, a tetejére kerülő mandula pedig roppanós.
Nem kell, hogy a torta feltétlenül krémes legyen! Ennek a rusztikus norvég változatnak az alapja könnyű kevert tészta, ami napok múlva is finom puha lesz. A fahéj, a mandula és az alma hármasa egyszerűen fantasztikus. A sütési idő a forma nagyságától függően is változhat. A sütit egy gombóc vaníliás fagyival még csábítóbbá teheted.
Norvég almatorta receptje
Hozzávalók
- 20 dkg liszt
- 15 dkg cukor
- 15 dkg vaj
- 2 db tojás
- 2 db alma közepes
- 15 gramm sütőpor
- 1 teáskanál fahéj
A szóráshoz
- 2 evőkanál mandula
- 1 teáskanál fahéj
Elkészítés:
A vajat és a cukrot keverd ki jól gépi habverővel, majd egyesével dolgozd hozzá a tojásokat. A lisztet vegyítsd a sütőporral, a fahéjjal, és forgasd a vajas keverékbe. A homogén masszát simítsd vajjal kikent, liszttel megszórt tortaformába vagy tepisbe.
Az almát mosd meg, távolítsd el a magházat, és vágd vékony szeletekre. Rendezd el ízlésesen a tészta tetején. Szórd meg fahéjjal és mandulával. Amennyiben az alma nem túl édes, cukrot is tehetsz rá. Told előmelegített sütőbe, és 180 fokon süsd meg 30-40 perc alatt szép pirosra.
Az almás sütiket nem tudjuk megunni. A franciák fordított almatortája minden igényt kielégít.
Kiút a társfüggőségből - Hogyan szabadulj meg a mérgező kapcsolatoktól?
Knapek Éva klinikai szakpszichológus, tabuk nélkül beszél a társfüggőség jellemzőiről, és bemutatja a kialakulásának okait, a kapcsolati dinamikákat, és a felismeréshez vezető jeleket a saját életünkben, közeli kapcsolatainkban. A Femina Klub januári előadásán hasznos tanácsokat kaphatsz hogyan léphetsz ki ezekből a helyzetekből, és hogyan alakíthatsz ki egészséges, egyenrangú kapcsolatokat.
További részletek: feminaklub.hu/
Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.
Időpont: 2025. január 7. 18 óra
Helyszín: MOM Kulturális Központ
Promóció