Mesés norvég almatorta fahéjas gyümölccsel és ropogós cukorral a tetején
A modern, nagyon mutatós, puha tésztájú norvég almatorta maradandó élményt nyújt.

Mesés norvég almatorta fahéjas gyümölccsel és ropogós cukorral a tetején
Ez is érdekelhet

A mérték a lényeg: tévhitek a szénhidráttal kapcsolatban (x)

Szárnyal a budapesti VictoriaShop! (x)

Turbózd fel a halfogyasztásod idén ősszel! (x)

Frissítsd fel a karácsonyi dekorációt rózsaarannyal! (x)

Tasnádi Bence színész jóképű, tehetséges és lázadó – Akárcsak Mozart, akit játszik

beauty and style

Ezt a trendet a fázósak is imádni fogják: meglepő, mennyire feldobja a szettet a hatalmas sál, és jó beleburkolózni »

Nyújtja a lábakat és nőiessé tesz minden szettet: így viseld a térd fölé érő csizmát »

Ultranőies frizurák, melyek kihozzák a maximumot a vékony szálú, lelapuló hajból: pofonegyszerűen elkészülnek »

retikül.hu
Top olvasott cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

A kedvelt skandináv ízek találkoznak ebben a csodás almatortában. A tészta olyan lágy, hogy szinte már a palacsintára hasonlít. A mennyei édességből mindenki örömmel venne még egy szeletet, így érdemes akár rögtön megduplázni az adagot. A torta kicsit nehezen sül át, számolj egy óra sütési idővel.

Norvég almatorta recept

Hozzávalók 12 szelethez:

Tésztához

  • 25 dkg liszt
  • 25 dkg vaj
  • 25 dkg cukor
  • 3 db tojás
  • 1 teáskanál sütőpor
  • 1 teáskanál fahéj
  • 1 csomag vaníliás cukor

Tetejére

  • 70 dkg alma
  • 4 dkg kristálycukor
  • 2 g fahéj
  • őrölt csillagánizs
Recept idők

Elkészítés:

Az almákat mosd meg, majd vágd egyforma nagyságú gerezdekre, a magházat szedd ki. Kenj ki vajjal jó vastagon egy közepes méretű tortaformát. A vajat, a vaníliás cukrot és a cukrot keverd el alaposan gépi habverővel. Rakd hozzá egyesével a tojásokat, majd forgasd hozzá az átszitált, fahéjjal és sütőporral vegyített lisztet.
 

Öntsd a sima tésztát a tortaformába, és kicsit egyengesd el. Rendezd el rajta jó szorosan az almaszeleteket. Szórd meg a tetejét a fahéjjal és a csillagánizzsal összekevert cukorral, majd 170 fokon süsd meg körülbelül egy óra alatt. Ha a tortába szúrt fogvájót tisztán húzod ki, kiveheted a sütőből. 

A legjobb konyhai eszközök sütéshez

Praktikus és vidám eszközökkel öröm lesz a sütés kicsiknek és nagyoknak is. Nézz körbe a FeminaShopban és szerezd be a kedvencedet!

Itt találod a termékeket!

Promóció

Ezt is szeretjük