Mesés norvég almatorta fahéjas gyümölccsel és ropogós cukorral a tetején

A modern, nagyon mutatós, puha tésztájú norvég almatorta maradandó élményt nyújt.

Dilemma - Izgalmas témák, különböző nézőpontok a Femina új podcastjében.
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

A kedvelt skandináv ízek találkoznak ebben a csodás almatortában. A tészta olyan lágy, hogy szinte már a palacsintára hasonlít. A mennyei édességből mindenki örömmel venne még egy szeletet, így érdemes akár rögtön megduplázni az adagot. A torta kicsit nehezen sül át, számolj egy óra sütési idővel.

norveg-almatorta-receptje

Norvég almatorta recept

Hozzávalók 12 szelethez

Tésztához

  • 25 dkg liszt
  • 25 dkg vaj
  • 25 dkg cukor
  • 3 db tojás
  • 1 teáskanál sütőpor
  • 1 teáskanál fahéj
  • 1 csomag vaníliás cukor

Tetejére

  • 70 dkg alma
  • 4 dkg kristálycukor
  • 2 g fahéj
  • csillagánizs őrölt
Recept idők

Elkészítés:

Az almákat mosd meg, majd vágd egyforma nagyságú gerezdekre, a magházat szedd ki. Kenj ki vajjal jó vastagon egy közepes méretű tortaformát. A vajat, a vaníliás cukrot és a cukrot keverd el alaposan gépi habverővel. Rakd hozzá egyesével a tojásokat, majd forgasd hozzá az átszitált, fahéjjal és sütőporral vegyített lisztet.
 

Öntsd a sima tésztát a tortaformába, és kicsit egyengesd el. Rendezd el rajta jó szorosan az almaszeleteket. Szórd meg a tetejét a fahéjjal és a csillagánizzsal összekevert cukorral, majd 170 fokon süsd meg körülbelül egy óra alatt. Ha a tortába szúrt fogvájót tisztán húzod ki, kiveheted a sütőből. 

norveg-almatorta-recept

Passata, az Univer új terméke!

A sűrített paradicsomhoz képest, lágyabb, folyékonyabb állagú paradicsomos készítmény. Számos előnye mellett a termék hígítást nem igényel. Konyhakészen felhasználható, akár tésztaszósz alapanyagaként, levesben vagy egyszerűen pizzára kenve. Rendkívül sokoldalú, és számos étel elkészítéséhez használható.

Promóció

Ezt is szeretjük