Mesés norvég almatorta fahéjas gyümölccsel és ropogós cukorral a tetején
A modern, nagyon mutatós, puha tésztájú norvég almatorta maradandó élményt nyújt.
A kedvelt skandináv ízek találkoznak ebben a csodás almatortában. A tészta olyan lágy, hogy szinte már a palacsintára hasonlít. A mennyei édességből mindenki örömmel venne még egy szeletet, így érdemes akár rögtön megduplázni az adagot. A torta kicsit nehezen sül át, számolj egy óra sütési idővel.
Norvég almatorta recept
Hozzávalók 12 szelethez
Tésztához
- 25 dkg liszt
- 25 dkg vaj
- 25 dkg cukor
- 3 db tojás
- 1 teáskanál sütőpor
- 1 teáskanál fahéj
- 1 csomag vaníliás cukor
Tetejére
- 70 dkg alma
- 4 dkg kristálycukor
- 2 g fahéj
- csillagánizs őrölt
Elkészítés:
Az almákat mosd meg, majd vágd egyforma nagyságú gerezdekre, a magházat szedd ki. Kenj ki vajjal jó vastagon egy közepes méretű tortaformát. A vajat, a vaníliás cukrot és a cukrot keverd el alaposan gépi habverővel. Rakd hozzá egyesével a tojásokat, majd forgasd hozzá az átszitált, fahéjjal és sütőporral vegyített lisztet.
Öntsd a sima tésztát a tortaformába, és kicsit egyengesd el. Rendezd el rajta jó szorosan az almaszeleteket. Szórd meg a tetejét a fahéjjal és a csillagánizzsal összekevert cukorral, majd 170 fokon süsd meg körülbelül egy óra alatt. Ha a tortába szúrt fogvájót tisztán húzod ki, kiveheted a sütőből.
Passata, az Univer új terméke!
A sűrített paradicsomhoz képest, lágyabb, folyékonyabb állagú paradicsomos készítmény. Számos előnye mellett a termék hígítást nem igényel. Konyhakészen felhasználható, akár tésztaszósz alapanyagaként, levesben vagy egyszerűen pizzára kenve. Rendkívül sokoldalú, és számos étel elkészítéséhez használható.
Promóció