20 perces négysajtos, fokhagymás tészta: maradék sajtdarabkákból is tökéletes
Ha nem érsz rá főzőcskézni, mégis finom, laktató ebédet ennél, a négysajtos tészta remek választás.

negysajtos-teszta-receptje
Ez is érdekelhet

Szárazak a kezeid a sok kézmosástól? Ne aggódj, jó kezekben vagy! (x)

Az autista Robika javulni kezdett (x)

Szabadtéri környezetben több mint 100 világmárka újra vár a Premier Outletben! (x)

beauty and style

Elegáns, nőies szettek fehér nadrággal: mindennel passzol és fiatalos »

15 perces kalóriaégető kardió kezdőknek: jól fogsz mulatni közben »

5 trend, amitől még nőiesebbek a nyári topok: divatos darabok árakkal és lelőhelyekkel »

retikül.hu
Top olvasott cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

Hús nélkül is készíthetsz laktató, ízletes ételt, a négysajtos, fokhagymás tészta pont ilyen. Maradékmentőnek is tökéletes az egyszerű fogás, hisz a hűtődben sorakozó sajtdarabkákat is felhasználhatod hozzá. Sokkal selymesebb lesz a sajtos szósz, ha a tej helyett tejszínt használsz. Érdemes különböző karakterű sajtokat összeválogatni, az alábbi négy helyett szinte bármilyet. Amíg a tészta megfő, a szósz is elkészül. 

Négysajtos, fokhagymás tészta

Hozzávalók:

  • 40 dkg tészta
  • 5 dkg gorgonzola sajt
  • 5 dkg parmezán
  • 5 dkg füstölt sajt
  • 5 dkg trappista sajt
  • 1.5 dl tejszín
  • 2 gerezd fokhagyma
  • szerecsendió
  • 1 evőkanál aprított petrezselyem
  • bors
  • olaj
Recept idők

Elkészítés:

Egy nagy fazékban forralj vizet, majd amikor lobog, dobd bele a tésztát. Adj hozzá sót, kevés olajat, és főzd a csomagoláson található ideg. Amikor al dente állagú, tehát már nem roppan, de még nem is nagyon puha, szűrd le, és csepegtesd le.  
 

A tejszínt öntsd egy lábosba, és kezdd melegíteni. Részletekben tedd hozzá a lereszelt sajtokat, adj hozzá kevés sót, borsot, szerecsendiót, zúzott fokhagymát. A tűzről lehúzva addig kevergesd, amíg a sajtok teljesen felolvadnak. Forgasd össze a tésztával, szórd meg petrezselyemmel, és rögtön tálalhatod is. 
Néha az egyszerű a legjobb, a fokhagymás tésztát is percek alatt összedobod, mégis nagyon ízletes. 

Ezt is szeretjük