Retró négercsók házilag - Ilyen finom még nem volt a habos töltelék

Retró négercsók házilag - Ilyen finom még nem volt a habos töltelék
Ez is érdekelhet

7 tipp kényelmes ajándékvásárláshoz - találd meg a legjobb ajánlatot! (x)

Tippek hogyan hozd a legjobb formád télen is - a hideg idő nem akadály! (x)

Nem tudod, milyen legyen idén a karácsonyi dekoráció? Segítünk! (x)

Négy dekortrend, amivel biztosra mehetsz karácsonykor (x)

Megvan az év legnagyobb gyermekelőadása: ha szemfüles vagy, jövőre megnézheted! (x)

beauty and style

Az 58 éves Tilda Swinton nem öregszik: a közeli fotókon is makulátlan a bőre »

A tökéletesen besütött haj titka a sztárfodrász szerint: nem mindegy, mivel csinálod »

Így viseld a fekete leggings-et télen: nem csak pulcsival lehet stílusos »

retikül.hu
Top olvasott cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

Ha hiányolod a boltokból gyermekkorod kedvenc édességét, a habos négercsókot, dobd össze otthon könnyen és villámgyorsan. Ha nem kapsz kör alakú ostyát, akkor a téglalap alakúból pogácsaszaggatóval szúrd ki a formát. A habot ízesítheted szörppel, kókusszal, kávéval, csokival.

Négercsók

Hozzávalók 16 darabhoz:

  • 16 dkg cukor
  • 16 ostyakorong
  • 6 cl víz
  • 2 teáskanál méz
  • 2 tojásfehérje
  • 1 evőkanál zselatin
  • tortabevonó
  • olaj
Recept idők

Elkészítés:

A vizet forrald fel a cukorral és a mézzel, majd vedd le a tűzről. Két evőkanálnyi hideg vízben oldd fel a zselatint, öntsd a mézes keverékhez, és hűtsd langyosra. A két tojásfehérjét kezdd el felverni, amikor már félkemény, add hozzá a szirupot, és így dolgozd kemény habbá.

A masszát töltsd egy habzsákba. Az ostyalapokat rendezd el egy sütőpapírral borított tányéron, és nyomj mindegyikre tojásfehérjés keveréket. Végül az étcsokit olvaszd fel vízgőz felett, keverd össze az olajjal, és öntsd le vele a kis csókokat. Tedd a hűtőbe egy-két órára, hogy megdermedjen.

Ezt is szeretjük