Retró négercsók házilag - Ilyen finom még nem volt a habos töltelék

- Így okosítsd fel az irodát! (x)
- Tökéletes mosásra vágysz? Ezeket tartsd szem előtt! (x)
- Jótékonysági főzés Dobó Ágival (x)
- „Szeretek vezető lenni, de még jobban szeretem, hogy nőként lehetek az” (x)
- Thomas Anders Budapesten! (x)
- Így biztosíthatod a higiéniát az otthonodban! (x)
- A természet ihletet ad (x)
- Vidám, feltűnő mintákat hoz magával a nyári körömdivat: 6 mutatós manikűr a bohémtól a letisztultig »
- Sokáig feszes és rugalmas marad az arcbőr, ha a fényvédő nem marad ki a rutinból: 3 ok, amiért megéri mindennap használni »
- Az 54 éves Julia Roberts ismét bevetette kedvenc stílustrükkjét: lenyűgözően festett Cannes-ban »

- Mi Portugália fővárosa? 10 kvízkérdés Európa országairól, amit illik tudni
- Melyik magyar városban van a képen szereplő székesegyház? Tippelj a kvízben!
- 10 kérdéses villámkvíz a magyar gasztronómiáról: milyen töltelék van a Gundel-palacsintában?
- Melyik oldalon található a máj? 8 kérdéses kvíz az emberi szervezet felépítéséről
- A 4 legrosszabb reggeli, amit mégis sokan fogyasztanak: pillanatok alatt megemelik a vércukorszintet
Ha hiányolod a boltokból gyermekkorod kedvenc édességét, a habos négercsókot, dobd össze otthon könnyen és villámgyorsan. Ha nem kapsz kör alakú ostyát, akkor a téglalap alakúból pogácsaszaggatóval szúrd ki a formát. A habot ízesítheted szörppel, kókusszal, kávéval, csokival.
Négercsók
Hozzávalók 16 darabhoz
- 16 dkg cukor
- 16 ostyakorong
- 6 cl víz
- 2 teáskanál méz
- 2 tojásfehérje
- 1 evőkanál zselatin
- tortabevonó
- olaj
Elkészítés:
A vizet forrald fel a cukorral és a mézzel, majd vedd le a tűzről. Két evőkanálnyi hideg vízben oldd fel a zselatint, öntsd a mézes keverékhez, és hűtsd langyosra. A két tojásfehérjét kezdd el felverni, amikor már félkemény, add hozzá a szirupot, és így dolgozd kemény habbá.
A masszát töltsd egy habzsákba. Az ostyalapokat rendezd el egy sütőpapírral borított tányéron, és nyomj mindegyikre tojásfehérjés keveréket. Végül az étcsokit olvaszd fel vízgőz felett, keverd össze az olajjal, és öntsd le vele a kis csókokat. Tedd a hűtőbe egy-két órára, hogy megdermedjen.

Még több recept