Retró négercsók házilag - Ilyen finom még nem volt a habos töltelék

Retró négercsók házilag - Ilyen finom még nem volt a habos töltelék
Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

Ha hiányolod a boltokból gyermekkorod kedvenc édességét, a habos négercsókot, dobd össze otthon könnyen és villámgyorsan. Ha nem kapsz kör alakú ostyát, akkor a téglalap alakúból pogácsaszaggatóval szúrd ki a formát. A habot ízesítheted szörppel, kókusszal, kávéval, csokival.

Négercsók

Hozzávalók 16 darabhoz

  • 16 dkg cukor
  • 16 ostyakorong
  • 6 cl víz
  • 2 teáskanál méz
  • 2 tojásfehérje
  • 1 evőkanál zselatin
  • tortabevonó
  • olaj
Recept idők

Elkészítés:

A vizet forrald fel a cukorral és a mézzel, majd vedd le a tűzről. Két evőkanálnyi hideg vízben oldd fel a zselatint, öntsd a mézes keverékhez, és hűtsd langyosra. A két tojásfehérjét kezdd el felverni, amikor már félkemény, add hozzá a szirupot, és így dolgozd kemény habbá.

A masszát töltsd egy habzsákba. Az ostyalapokat rendezd el egy sütőpapírral borított tányéron, és nyomj mindegyikre tojásfehérjés keveréket. Végül az étcsokit olvaszd fel vízgőz felett, keverd össze az olajjal, és öntsd le vele a kis csókokat. Tedd a hűtőbe egy-két órára, hogy megdermedjen.

Ezt is szeretjük