Narancsos piskótagolyó csokiba mártva
Ha édesszájú vagy, akkor odaleszel ezért a különleges, mégis egyszerűen elkészíthető édességért.
A piskótagolyó az angolszász országokban olyan, mint nálunk a kókuszgolyó, finom és minden alkalomra felszolgálható. Elkészíteni sem nehéz, viszont nagy sikert lehet vele aratni.
Általában hurkapálcára teszik, amitől úgy néz ki, mint egy Kojak nyalóka, de gyakran díszítik karácsonyira vagy tök formára, amit épp az adott ünnep megkíván.
Mi most az alapváltozatot mutatjuk be, amit csokiba mártanak. Ezt fokozhatod cukorkával, csokiforgáccsal, kókuszreszelékkel.
Narancsos piskótagolyó csokiba mártva
Hozzávalók 25 darabhoz:
- 30 dkg piskótamorzsa
- 30 dkg étcsokoládé
- 2 evőkanál kandírozott narancshéj
- 1 evőkanál narancsdzsem
- 2 evőkanál tejszín
- 1 evőkanál vaj
Elkészítési idő:
Körülbelül 40 perc.
Elkészítés menete:
Olvassz meg 10 dkg csokoládét, keverj bele egy kevés tejszínt, szórd bele a piskótamorzsát, a narancshéjat, majd dolgozd össze, és hagyd langyosra hűlni.
A változókorról tabuk nélkül - Hogyan küzdj meg az életközepi válsággal nőként?
Iványi Orsolya, a menopauzaedukáció egyik legnagyobb hazai szószólója, tabuk nélkül beszél a változókor testi-lelki kihívásairól, és arról, hogyan élhetjük meg ezt az időszakot, mint új kezdetet. A Femina Klub novemberi előadásán hasznos tanácsokat kaphatsz az életközepi krízisek kezelésére, és megtudhatod, hogyan értelmezhetjük újra önmagunkat, karrierünket és kapcsolatrendszerünket.
További részletek: feminaklub.hu/
Használd az „IVANYI” kuponkódot, és 20% kedvezménnyel vásárolhatod meg a jegyed!
Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.
Időpont: 2024. november 27. 18 óra
Helyszín: MOM Kulturális Központ
Promóció
A masszából formázz golyókat, ha túl lágy lenne, akkor tegyél hozzá még egy kevés morzsát. Készítsd el a mázat: olvaszd fel a maradék csokoládét vízfürdő felett, majd forgasd bele a golyókat. Már ekkor ráteheted a hurkapálcára, egyszerűbb vele dolgozni.
Piskótatrükkök
A piskóta sokaknak okoz problémát, már ami az elkészítést, és nem az elfogyasztást illeti. Ha te sem vagy biztos benne, hogyan is kell hozzáfogni, nézd meg cikkünket!