Ínycsiklandó narancsos brownie
Egyszerre puha és ropogós
Vigyázz, ez a narancsos brownie roppant veszélyes. Szempillantás alatt elfogy, ha nem vagy résen.

Ez is érdekelhet

7 tipp kényelmes ajándékvásárláshoz - találd meg a legjobb ajánlatot! (x)

Tippek hogyan hozd a legjobb formád télen is - a hideg idő nem akadály! (x)

Nem tudod, milyen legyen idén a karácsonyi dekoráció? Segítünk! (x)

Négy dekortrend, amivel biztosra mehetsz karácsonykor (x)

Megvan az év legnagyobb gyermekelőadása: ha szemfüles vagy, jövőre megnézheted! (x)

beauty and style

Virágillatú parfüm házilag: egyszerűen elkészítheted a saját illatod »

Puha és meleg pulcsik karácsonyi mintával – Árakkal és lelőhelyekkel »

Ha válaszolsz erre a 3 kérdésre, tudni fogod, milyen legyen az esküvői sminked »

retikül.hu
Top olvasott cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

Ennél jobb dolog nem is történhetne veled egy szürke szombat délutánon. A narancsos brownie-t ráadásul a kezdők is garantáltan sikerre viszik.

Narancsos brownie

Hozzávalók 16 szelethez:

  • 30 dkg cukor
  • 20 dkg vaj
  • 10 dkg liszt
  • 8 dkg étcsoki
  • 4 dkg kakaópor
  • 3 tojás
  • 1 narancs
Recept idők

Elkészítés:

A vajat vízgőz felett olvaszd fel, add hozzá a cukrot, a kakaóport, az étcsokit, és állandóan kevergetve addig melegítsd, amíg homogén masszát kapsz. A tojásokat verd fel, és add a kissé kihűlt csokis masszához. Reszeld még bele a megmosott narancs héját, rakd hozzá a lisztet, majd jól keverd el.

Öntsd a tésztát egy kivajazott, liszttel megszórt sütőformába, egyengesd el benne. Tedd 180 fokra előmelegített sütőbe, 25-30 perc alatt süsd meg. Utána tűpróbával teszteld. Szúrj bele egy kést vagy hústűt, és ha nem marad rajta massza, a brownie elkészült. Kicsit hagyd hűlni, majd vízbe mártott késsel szeleteld.

Ezt is szeretjük