Krémes, tejszínes, csokis túrótorta
Ha a hétvégén csak egy sütit akarsz készíteni, akkor az a narancsos túrótorta legyen.
Ez a torta képes a legunalmasabb napokat is szebbé, hangulatosabbá tenni. Ha valaki megkóstolja, a fantasztikus ízkombináció, a puha tészta és a könnyű krém miatt soha nem felejti el. Kard Éva túrótortájának a legjobbak között van a helye.
Narancsos túrótorta
Hozzávalók 12 szelethez
Tésztához
- 8.5 dkg porcukor
- 6.5 dkg csokoládé
- 6.5 dkg vaj
- 3.5 dkg liszt
- 1 csomag vaníliás cukor
- 1 tojás
Túrós réteg
- 50 dkg túró
- 10 dkg porcukor
- 2 dl tejszín
- 2 csomag vaníliás cukor
- 2 reszelt narancshéj
- 20 g zselatinpor
- mazsola
Tetejére
- 10 dkg tortabevonó
- tortadara
Elkészítés:
A csokoládét gőz felett olvaszd fel, majd tedd félre. A puha vajat keverd habosra a porcukorral, a vaníliás cukorral, dolgozd hozzá az egész tojást, utána pedig a lisztet is. Ha a massza sima, mehet hozzá az olvasztott csokoládé. Egy 20 centis tortaforma alját béleld ki sütőpapírral, majd öntsd bele a tésztát, és egyengesd el. Told előmelegített sütőbe, és 160 fokon 20-25 perc alatt süsd készre. A sütőből kivéve rakd rácsra a tortaalapot, és teljesen hűtsd ki.
Az első túrós réteghez csak a hozzávalók felét használd. A túrót villával nyomkodd meg. Keverd hozzá a porcukrot és a vaníliás cukrot, reszeld hozzá a narancshéjat. A tejszínt forráspontig melegítsd, majd a tűzről levéve öntsd hozzá a zselatint, és keverd simára. Hűtsd langyosra, és dolgozd a túróhoz. Ízlés szerint mazsolát is keverhetsz bele. A teljesen kihűlt tortát helyezd vissza a formába, kanalazd rá a tölteléket, majd egyenletesen simítsd el. Rakd hűtőbe, hogy a krém kellően megdermedjen.
A második réteghez az előzőhöz hasonlóan készítsd el a túrós tölteléket a megmaradt hozzávalókból. A hűtőből vedd ki a tortát, majd jól szórd meg tortadarával. Kanalazd rá a második réteg túrós krémet, egyenletesen simítsd el, és helyezd vissza a hűtőbe.
Ha megdermed, a bevonócsokit vízgőz felett olvaszd meg, és keverd simára. Csorgasd a torta tetejére, és hagyd hideg helyen megszilárdulni. Néhány perc múlva már szeletelheted is.
Passata, az Univer új terméke!
A sűrített paradicsomhoz képest, lágyabb, folyékonyabb állagú paradicsomos készítmény. Számos előnye mellett a termék hígítást nem igényel. Konyhakészen felhasználható, akár tésztaszósz alapanyagaként, levesben vagy egyszerűen pizzára kenve. Rendkívül sokoldalú, és számos étel elkészítéséhez használható.
Promóció