Narancsos tiramisupohárkrém mascarponéval: a klasszikus édesség gyümölcsös változata

A narancsos tiramisupohárkrém ideális vendégváró, vagy vasárnapi uzsonna.

narancsos tiramisu pohárkrém
Húsvéti tojásvadászat
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

A narancsos tiramisupohárkrém már télies hangulatot idéző desszert, amit nagyon jólesik az esős délutánokon a szobában kanalazni. Eredeti változatától eltérően itt nem a kávé, hanem a gyümölcs íze dominál. Az összeállítása pikk-pakk megvan, utána viszont adj neki néhány órát a hűtőben, hogy a piskóta megpuhuljon, és az ízei jól összeérjenek.

Narancsos tiramisupohárkrém

Hozzávalók 4 adaghoz

  • 25 dkg mascarpone
  • 12 dkg babapiskóta
  • 3 evőkanál porcukor
  • 2 dl hideg habtejszín
  • 2 narancs
  • 0.5 dl narancslikőr
  • kakaópor a szóráshoz
Recept idők

Elkészítés:

A jól behűtött tejszínből verj kemény habot, majd add hozzá a porcukrot, a mascarponét, reszeld bele a narancsok héját, és facsard hozzá az egyik levét. A másik narancs levét egy kisebb tálban keverd el a narancslikőrrel. Vegyél elő négy poharat. Mindegyik alját béleld ki félbetört babapiskótákkal, locsold meg őket jól a likőrös keverékkel, kanalazz rájuk egy kevés mascarponés habot, és így folytasd a rétegzést, amíg a piskóta és a krém is elfogy. A tetejét szórd meg kakaóporral, és hűtőben pihentesd legalább két órát, amíg az ízek összeérnek. 

Életre szóló ízemlékek a PICK szalámival

Válaszd a PICK Téliszalámikat új ízemlékek szerzéséhez, és ajándék tízórais zsákot adunk mellé Kárpáti Tibor grafikájával!

Promóció

Ezt is szeretjük