Krémes, narancsos rizspuding - Nem ázik szét, és nem lesz száraz
A rizspuding még a tejberizsnél is lágyabb, selymesebb. Próbáld ki naranccsal és téli fűszerekkel!

Krémes, narancsos rizspuding - Nem ázik szét, és nem lesz száraz
Ez is érdekelhet

Télen-nyáron nélkülözhetetlen bulikellék: megtehetsz bármit, mert nem érzel semmit (x)

A szabadban töltött idő egészségre gyakorolt pozitív hatása minden multivitaminnál többet ér (x)

Meglepő fellépést vállalt Mező Misi: közel 600 fiatal énekelt vele (x)

7 dolog, ami károsítja, és ami védi az idegeinket (x)

beauty and style

Nicole Kidman hajszíne az őszi szezon új kedvence: ezt fogják legtöbbször kikeverni a fodrászok »

Ilyen egyszerű elkészíteni Meghan hercegné tökéletes kis kontyát – 5 perc alatt össze lehet dobni »

Nem talált a méretében szexi fehérneműt a plus size blogger, ezért saját kollekcióval állt elő »

retikül.hu
Top olvasott cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

Az illatos, aromás, jól elkészített rizspudingnak senki sem tud ellenállni. Mivel könnyen variálható, akár mindig változtathatsz rajta egy kicsit. A legjobb, ha rizottó rizsből készíted, lédús naranccsal pedig különösen ízletes. Hidegen és melegen is kitűnő édesség.

Hozzávalók 4 személyre:

  • 40 dkg rizs
  • 10 dkg cukor
  • 5 dkg vaj
  • 2 narancs
  • 2 dl tej
  • 2 rúd fahéj
  • 2 szegfűszeg
  • 1 csomag vaníliás cukor
Recept idők

Elkészítés:

A rizst mosd meg alaposan, rakj rá annyi vizet, hogy éppen ellepje. Lassú tűzön, többször megkeverve főzd körülbelül 10-15 percig. Amikor szinte teljesen beissza a vizet, öntsd hozzá két narancs frissen facsart levét, add hozzá a cukrot, a vaníliás cukrot, ízesítsd fahéjjal, szegfűszeggel, és főzd majdnem puhára.

Ekkor a rizsből vedd ki a fahéjat, öntsd fel a tejjel, add hozzá a vajat és egy narancs reszelt héját. Alaposan keverd össze, és főzd készre pár perc alatt. Arra ügyelj, hogy ne ázzon szét a rizs. Tálaláskor díszítheted karikákra vagy kockákra vágott naranccsal, de fahéjjal megszórva is kínálhatod.

Ezt is szeretjük