Krémes, narancsos rizspuding - Nem ázik szét, és nem lesz száraz
A rizspuding még a tejberizsnél is lágyabb, selymesebb. Próbáld ki naranccsal és téli fűszerekkel!

Krémes, narancsos rizspuding - Nem ázik szét, és nem lesz száraz
Ez is érdekelhet

Legyen mindannyiunk szívügye a fejlődés! (x)

Téli álomesküvő a Rosinante Fogadóban*** (x)

Mit diktál a téli kabáttrend 2018-ban? A stylist tippjei (x)

Hogyan segíts, ha bedugult a pici orra? Az orröblítés aranyszabályai (x)

10 hely, amiről álmodoznak a magyarok - Idén csupán egy európai város került fel a listára. (x)

beauty and style

Zseniálisan egyszerű trükk a szemüveg bepárásodása ellen: olcsóbb, mint gondolnád »

Körömlakk a hűtőben: tényleg tartósabb fedést ad, ha hidegben tárolod? Kipróbáltuk »

Fiatalító, natúr smink 5 perc alatt, macera nélkül: profi sminkes mutatja meg az alapokat »

retikül.hu
Top olvasott cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

Az illatos, aromás, jól elkészített rizspudingnak senki sem tud ellenállni. Mivel könnyen variálható, akár mindig változtathatsz rajta egy kicsit. A legjobb, ha rizottó rizsből készíted, lédús naranccsal pedig különösen ízletes. Hidegen és melegen is kitűnő édesség.

Narancsos rizspuding

Hozzávalók 4 személyre:

  • 40 dkg rizs
  • 10 dkg cukor
  • 5 dkg vaj
  • 2 narancs
  • 2 dl tej
  • 2 rúd fahéj
  • 2 szegfűszeg
  • 1 csomag vaníliás cukor
Recept idők

Elkészítés:

A rizst mosd meg alaposan, rakj rá annyi vizet, hogy éppen ellepje. Lassú tűzön, többször megkeverve főzd körülbelül 10-15 percig. Amikor szinte teljesen beissza a vizet, öntsd hozzá két narancs frissen facsart levét, add hozzá a cukrot, a vaníliás cukrot, ízesítsd fahéjjal, szegfűszeggel, és főzd majdnem puhára.

Ekkor a rizsből vedd ki a fahéjat, öntsd fel a tejjel, add hozzá a vajat és egy narancs reszelt héját. Alaposan keverd össze, és főzd készre pár perc alatt. Arra ügyelj, hogy ne ázzon szét a rizs. Tálaláskor díszítheted karikákra vagy kockákra vágott naranccsal, de fahéjjal megszórva is kínálhatod.

Ezt is szeretjük