Krémes, narancsos rizspuding - Nem ázik szét, és nem lesz száraz
A rizspuding még a tejberizsnél is lágyabb, selymesebb. Próbáld ki naranccsal és téli fűszerekkel!
Az illatos, aromás, jól elkészített rizspudingnak senki sem tud ellenállni. Mivel könnyen variálható, akár mindig változtathatsz rajta egy kicsit. A legjobb, ha rizottó rizsből készíted, lédús naranccsal pedig különösen ízletes. Hidegen és melegen is kitűnő édesség.

Narancsos rizspuding
Hozzávalók 4 személyre
- 40 dkg rizs
- 10 dkg cukor
- 5 dkg vaj
- 2 narancs
- 2 dl tej
- 2 rúd fahéj
- 2 szegfűszeg
- 1 csomag vaníliás cukor
Elkészítés:
A rizst mosd meg alaposan, rakj rá annyi vizet, hogy éppen ellepje. Lassú tűzön, többször megkeverve főzd körülbelül 10-15 percig. Amikor szinte teljesen beissza a vizet, öntsd hozzá két narancs frissen facsart levét, add hozzá a cukrot, a vaníliás cukrot, ízesítsd fahéjjal, szegfűszeggel, és főzd majdnem puhára.
Ekkor a rizsből vedd ki a fahéjat, öntsd fel a tejjel, add hozzá a vajat és egy narancs reszelt héját. Alaposan keverd össze, és főzd készre pár perc alatt. Arra ügyelj, hogy ne ázzon szét a rizs. Tálaláskor díszítheted karikákra vagy kockákra vágott naranccsal, de fahéjjal megszórva is kínálhatod.
