A narancsos répatorta bögrés változata: ennek tényleg nincs répaíze

Nincs húsvéti készülődés répatorta nélkül. Az íze csodás, naranccsal pedig még különlegesebb. Nem maradhat le róla a mascarpone sem.

Narancsos répatorta
Dilemma - Izgalmas témák, különböző nézőpontok a Femina új podcastjében.
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

Ha már tervezed a húsvéti menüt, nehogy kimaradjon belőle a nálunk is nagyon kedvelt répatorta! Ezzel a recepttel igazán egyszerű dolgod lesz, hisz a hozzávalókat bögrével is kimérheted. Ne izgulj, ebben nem fogod érezni a répa ízét. Készítheted tortaformában vagy tepsiben is, a tetejét pedig díszítheted marcipánból készült nyuszikkal, répákkal.

Narancsos-répatorta

Hozzávalók 16 szelethez

A tésztához

  • 2 bögre reszelt répa
  • 1.25 bögre liszt
  • 1 bögre cukor
  • 0.5 bögre olaj
  • 0.5 bögre dió
  • 3 db tojás
  • 1 db narancs
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 1 teáskanál fahéj
  • 1 teáskanál sütőpor
  • 0.5 teáskanál szódabikarbóna
  • 1 csipet

A krémhez

  • 30 dkg mascarpone
  • 5 dkg vaj
  • 5 dkg porcukor
  • 1 csomag vaníliás cukor
Recept idők

Elkészítés:

A répát pucold meg, mosd meg alaposan, majd reszeld le. A lisztet szórd egy tálba, vegyítsd a sóval, a szódabikarbónával, a sütőporral, a fahéjjal és a darált dióval. Üsd egy másik edénybe a tojásokat, majd habosítsd az olajjal és a kétféle cukorral. Forgasd hozzá a répát, majd a lisztes keveréket is. Végül mehet hozzá a narancs reszelt héja és frissen facsart leve. 


Öntsd a masszát egy sütőpapírral bélelt tepsibe vagy tortaformába, majd 180 fokon süsd meg 40-45 perc alatt. Ha a tűpróba során a sütibe szúrt tűre vagy késre nem tapad massza, biztosan elkészült. 
A krémhez a mascarponét keverd ki jó alaposan gépi habverővel a vajjal, a cukorral és a vaníliával, majd kend a süti tetejére, esetleg félbe is vághatod, és megtöltheted vele. Díszítsd a répatortát kedved szerint.

A húsvéti asztalon a sonka elképzelhetetlen édeskés, foszlós péksütemény nélkül. Ha a fonott kalácshoz nem érzel elég bátorságot, süss mazsolás brióst

Passata, az Univer új terméke!

A sűrített paradicsomhoz képest, lágyabb, folyékonyabb állagú paradicsomos készítmény. Számos előnye mellett a termék hígítást nem igényel. Konyhakészen felhasználható, akár tésztaszósz alapanyagaként, levesben vagy egyszerűen pizzára kenve. Rendkívül sokoldalú, és számos étel elkészítéséhez használható.

Promóció

Ezt is szeretjük