A narancsos répatorta bögrés változata: ennek tényleg nincs répaíze
Nincs húsvéti készülődés répatorta nélkül. Az íze csodás, naranccsal pedig még különlegesebb. Nem maradhat le róla a mascarpone sem.
Ha már tervezed a húsvéti menüt, nehogy kimaradjon belőle a nálunk is nagyon kedvelt répatorta! Ezzel a recepttel igazán egyszerű dolgod lesz, hisz a hozzávalókat bögrével is kimérheted. Ne izgulj, ebben nem fogod érezni a répa ízét. Készítheted tortaformában vagy tepsiben is, a tetejét pedig díszítheted marcipánból készült nyuszikkal, répákkal.
Narancsos-répatorta
Hozzávalók 16 szelethez
A tésztához
- 2 bögre reszelt répa
- 1.25 bögre liszt
- 1 bögre cukor
- 0.5 bögre olaj
- 0.5 bögre dió
- 3 db tojás
- 1 db narancs
- 1 csomag vaníliás cukor
- 1 teáskanál fahéj
- 1 teáskanál sütőpor
- 0.5 teáskanál szódabikarbóna
- 1 csipet só
A krémhez
- 30 dkg mascarpone
- 5 dkg vaj
- 5 dkg porcukor
- 1 csomag vaníliás cukor
Elkészítés:
A répát pucold meg, mosd meg alaposan, majd reszeld le. A lisztet szórd egy tálba, vegyítsd a sóval, a szódabikarbónával, a sütőporral, a fahéjjal és a darált dióval. Üsd egy másik edénybe a tojásokat, majd habosítsd az olajjal és a kétféle cukorral. Forgasd hozzá a répát, majd a lisztes keveréket is. Végül mehet hozzá a narancs reszelt héja és frissen facsart leve.
Öntsd a masszát egy sütőpapírral bélelt tepsibe vagy tortaformába, majd 180 fokon süsd meg 40-45 perc alatt. Ha a tűpróba során a sütibe szúrt tűre vagy késre nem tapad massza, biztosan elkészült.
A krémhez a mascarponét keverd ki jó alaposan gépi habverővel a vajjal, a cukorral és a vaníliával, majd kend a süti tetejére, esetleg félbe is vághatod, és megtöltheted vele. Díszítsd a répatortát kedved szerint.
A húsvéti asztalon a sonka elképzelhetetlen édeskés, foszlós péksütemény nélkül. Ha a fonott kalácshoz nem érzel elég bátorságot, süss mazsolás brióst!
Passata, az Univer új terméke!
A sűrített paradicsomhoz képest, lágyabb, folyékonyabb állagú paradicsomos készítmény. Számos előnye mellett a termék hígítást nem igényel. Konyhakészen felhasználható, akár tésztaszósz alapanyagaként, levesben vagy egyszerűen pizzára kenve. Rendkívül sokoldalú, és számos étel elkészítéséhez használható.
Promóció