A narancsos répatorta bögrés változata: ennek tényleg nincs répaíze
Nincs húsvéti készülődés répatorta nélkül. Az íze csodás, naranccsal pedig még különlegesebb. Nem maradhat le róla a mascarpone sem.

narancsos-repatorta
Ez is érdekelhet

Második Esély a Procter and Gamble segítségével (x)

Kirándulnál egyet a családdal vagy csak fitten tartanád magad? Esetleg bebringáznál a munkahelyedre? Válaszd a Riverside 500-at! (x)

Mádai Vivien, Ördög Nóra és Tatár Csilla a Triumph tavaszi kampányában tündökölnek (x)

Tavaszi feltöltődés Burgenlandban (x)

beauty and style

Minden, amit a retinolról tudni kell: mire jó, és mit csinál pontosan a bőrrel? »

Újra divatos a 90-es évek kedvenc hajgumija, de nem mindegy, hogy viseled »

A legszebb pink rúzsok tavaszra: a babától az élénk rózsaszínig »

retikül.hu
Top olvasott cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

Ha már tervezed a húsvéti menüt, nehogy kimaradjon belőle a nálunk is nagyon kedvelt répatorta! Ezzel a recepttel igazán egyszerű dolgod lesz, hisz a hozzávalókat bögrével is kimérheted. Ne izgulj, ebben nem fogod érezni a répa ízét. Készítheted tortaformában vagy tepsiben is, a tetejét pedig díszítheted marcipánból készült nyuszikkal, répákkal.

Narancsos-répatorta

Hozzávalók 16 szelethez:

A tésztához

  • 2 bögre reszelt répa
  • 1.25 bögre liszt
  • 1 bögre cukor
  • 0.5 bögre olaj
  • 0.5 bögre dió
  • 3 db tojás
  • 1 db narancs
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 1 teáskanál fahéj
  • 1 teáskanál sütőpor
  • 0.5 teáskanál szódabikarbóna
  • 1 csipet só

A krémhez

  • 30 dkg mascarpone
  • 5 dkg vaj
  • 5 dkg porcukor
  • 1 csomag vaníliás cukor
Recept idők

Elkészítés:

A répát pucold meg, mosd meg alaposan, majd reszeld le. A lisztet szórd egy tálba, vegyítsd a sóval, a szódabikarbónával, a sütőporral, a fahéjjal és a darált dióval. Üsd egy másik edénybe a tojásokat, majd habosítsd az olajjal és a kétféle cukorral. Forgasd hozzá a répát, majd a lisztes keveréket is. Végül mehet hozzá a narancs reszelt héja és frissen facsart leve. 


Öntsd a masszát egy sütőpapírral bélelt tepsibe vagy tortaformába, majd 180 fokon süsd meg 40-45 perc alatt. Ha a tűpróba során a sütibe szúrt tűre vagy késre nem tapad massza, biztosan elkészült. 
A krémhez a mascarponét keverd ki jó alaposan gépi habverővel a vajjal, a cukorral és a vaníliával, majd kend a süti tetejére, esetleg félbe is vághatod, és megtöltheted vele. Díszítsd a répatortát kedved szerint.

A húsvéti asztalon a sonka elképzelhetetlen édeskés, foszlós péksütemény nélkül. Ha a fonott kalácshoz nem érzel elég bátorságot, süss mazsolás brióst

Ezt is szeretjük