Villámgyors narancsos pöfeteg keksz: kívül ropogós, belül puha
Ha a különleges külsejű csokis pöfeteg kekszet szereted, a télies narancsos változatot se hagyd ki!
Az amerikai pöfeteg kekszet ráncos sütiként is ismerheted. A különleges elnevezést onnan kapta, hogy a külseje sütés közben berepedezik, azaz ráncos lesz. A narancs és a fahéj csodás ízt és illatot ad neki. A tészta villámgyorsan összeáll, és a sütési idő is rövid. Ügyelj arra, hogy ne süsd túl! Zárható fémdobozban napokig is friss marad.
Narancsos pöfeteg keksz
Hozzávalók
- 50 dkg liszt
- 25 dkg vaj
- 18 dkg cukor
- 2 db tojás
- 2 kávéskanál fahéj
- 1 db narancs
- 1 csomag sütőpor
- 1 csipet só
- vaníliás porcukor
Elkészítés:
A száraz hozzávalókat, tehát a lisztet, a cukrot, a fahéjat, a csipet sót és a sütőport vegyítsd egy tálban, és morzsold össze a vajjal. Add hozzá a tojásokat, a narancs levét és héját, majd jól gyúrd össze. A tésztát tedd egy-két órára hideg helyre.
Pihentetés után formázz diónyi golyókat, és hempergesd meg a vaníliás porcukorban, majd rendezd sütőpapírral bélelt tepsibe. Ne tedd a tésztákat túl közel egymáshoz, mert sülés közben megnőnek. Előmelegített sütőben, 160-170 fokon süsd 12 perc alatt világosra. Vedd ki a sütőből, majd várd meg, míg a pöfetegek kihűlnek, utána szedd csak le a papírról.
Az amerikaiak kedvenc házi készítésű töltött keksze, a whoopie pie is nagyon finom.
Passata, az Univer új terméke!
A sűrített paradicsomhoz képest, lágyabb, folyékonyabb állagú paradicsomos készítmény. Számos előnye mellett a termék hígítást nem igényel. Konyhakészen felhasználható, akár tésztaszósz alapanyagaként, levesben vagy egyszerűen pizzára kenve. Rendkívül sokoldalú, és számos étel elkészítéséhez használható.
Promóció