Villámgyors narancsos pöfeteg keksz: kívül ropogós, belül puha

Ha a különleges külsejű csokis pöfeteg kekszet szereted, a télies narancsos változatot se hagyd ki!

Narancsos pöfeteg keksz
Dilemma - Izgalmas témák, különböző nézőpontok a Femina új podcastjében.
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

Az amerikai pöfeteg kekszet ráncos sütiként is ismerheted. A különleges elnevezést onnan kapta, hogy a külseje sütés közben berepedezik, azaz ráncos lesz. A narancs és a fahéj csodás ízt és illatot ad neki. A tészta villámgyorsan összeáll, és a sütési idő is rövid. Ügyelj arra, hogy ne süsd túl! Zárható fémdobozban napokig is friss marad.

Narancsos pöfeteg keksz

Hozzávalók

  • 50 dkg liszt
  • 25 dkg vaj
  • 18 dkg cukor
  • 2 db tojás
  • 2 kávéskanál fahéj
  • 1 db narancs
  • 1 csomag sütőpor
  • 1 csipet
  • vaníliás porcukor
Recept idők

Elkészítés:

A száraz hozzávalókat, tehát a lisztet, a cukrot, a fahéjat, a csipet sót és a sütőport vegyítsd egy tálban, és morzsold össze a vajjal. Add hozzá a tojásokat, a narancs levét és héját, majd jól gyúrd össze. A tésztát tedd egy-két órára hideg helyre.

Pihentetés után formázz diónyi golyókat, és hempergesd meg a vaníliás porcukorban, majd rendezd sütőpapírral bélelt tepsibe. Ne tedd a tésztákat túl közel egymáshoz, mert sülés közben megnőnek. Előmelegített sütőben, 160-170 fokon süsd 12 perc alatt világosra. Vedd ki a sütőből, majd várd meg, míg a pöfetegek kihűlnek, utána szedd csak le a papírról.
 Az amerikaiak kedvenc házi készítésű töltött keksze, a whoopie pie is nagyon finom.

Passata, az Univer új terméke!

A sűrített paradicsomhoz képest, lágyabb, folyékonyabb állagú paradicsomos készítmény. Számos előnye mellett a termék hígítást nem igényel. Konyhakészen felhasználható, akár tésztaszósz alapanyagaként, levesben vagy egyszerűen pizzára kenve. Rendkívül sokoldalú, és számos étel elkészítéséhez használható.

Promóció

Ezt is szeretjük