Varázslatos tésztájú, krémes, narancsos pite - Nagyon omlós a tészta
A különleges narancsos pite vaníliás pudinggal igazán étvágygerjesztő.

Varázslatos tésztájú, krémes, narancsos pite - Nagyon omlós a tészta
Ez is érdekelhet

London gyerekkel is felejthetetlen: így tegyük kényelmessé az utat! (x)

Legyél az idei nyár divatdiktátora! (x)

Kellemetlen, gyakori vizelési inger: mit tehetsz ellene? (x)

A nő kétszer (x) - Szeretni kell, és pont.

Kimeríti a testet a kánikula: 4 bevált tipp a gyors felfrissüléshez (x)

beauty and style

3 egyszerű trükk, amitől tökéletesen nézel majd ki az esküvői fotókon »

Maxiszoknya, nyári ruha és kimonó is lehet a kendőből: szuper tippek »

Csak 18 éves, de ő készíti a legszebb nyári ékszereket - Képek »

retikül.hu
Top olvasott cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

Készíts te is pitét úgy, mint a profik. Ügyelj arra, hogy a lehető leggyorsabban dolgozd össze a tésztát. Még jobb, ha a hideg vajat úgy reszeled a lisztbe. A tejföltől még omlósabb lesz a süti. Tálaláskor a pite tetejére nyomott tejszínhabbal még teljesebbé teheted az élvezetet.

Hozzávalók 12 szelethez:

Tésztához

  • 20 dkg liszt
  • 12.5 dkg vaj
  • 6 dkg cukor
  • 2 db tojássárgája
  • 1 teáskanál sütőpor
  • 1 evőkanál tejföl

Töltelékhez

  • 4 dl tej
  • 3 evőkanál cukor
  • 1 csomag vaníliás puding
  • 1 db narancs

Tetejére

  • 2 db narancs
Recept idők

Elkészítés:

A lisztet keverd össze a sütőporral és a porcukorral, majd morzsold össze a vajjal. Tedd bele a tojássárgáját és a tejfölt. Gyorsan állítsd össze a tésztát, hogy a vaj ne olvadjon meg a kezedtől. Formázz belőle cipót, és fóliába csomagolva pihentesd legalább 20 percig a hűtőben.


Közben készítsd el a krémet. A pudingport keverd csomómentesre a tejjel, rakd hozzá a cukrot, a narancs reszelt héját és frissen facsart levét. Kis lángon, kevergetve főzd sűrűre, majd várd meg, míg teljesen kihűl.
 

Ezt követően a tésztát nyújtsd ki, majd egyengesd a vajjal kikent, liszttel megszórt piteformába úgy, hogy legyen pereme. Öntsd rá a krémet, és előmelegített sütőben, 170 fokon süsd körülbelül 15 percig. Ezt követően rakd ki az alaposan megmosott, vékony karikákra vágott naranccsal, és süsd még 15 percig.

Ezt is szeretjük