Varázslatos tésztájú, krémes, narancsos pite - Nagyon omlós a tészta
A különleges narancsos pite vaníliás pudinggal igazán étvágygerjesztő.

Varázslatos tésztájú, krémes, narancsos pite - Nagyon omlós a tészta
Ez is érdekelhet

Így csókolj, ha csábítani akarsz - Eláruljuk a tökéletes csók titkait (x)

Játék közben tanul és fejlődik a gyerek - Ezt imádni fogja (x)

Milyen borhoz milyen falat illik? Profi borászoktól tudhatod meg (x)

Mutatós dekorációk egyszerű, kreatív ötletekből, hogy tavasz legyen az otthonodban (x)

Ez a lány szerelme levágott fejével táncolt - Itt nézheted meg (x)

Horváth Éva iszonyú cuki cicával fotózkodott - Elárulta, miért (x)

beauty and style

Így használd a rózsaszínt az esküvőn, hogy elkerüld a giccshatást »

Mostantól nem a táskádhoz, hanem a rúzsodhoz fogod igazítani a cipőd - Elmondjuk, miért »

Bringával mész dolgozni? Így öltözz fel sikkesen! »

retikül.hu
Top olvasott cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

Készíts te is pitét úgy, mint a profik. Ügyelj arra, hogy a lehető leggyorsabban dolgozd össze a tésztát. Még jobb, ha a hideg vajat úgy reszeled a lisztbe. A tejföltől még omlósabb lesz a süti. Tálaláskor a pite tetejére nyomott tejszínhabbal még teljesebbé teheted az élvezetet.

Hozzávalók 12 szelethez:

Tésztához

  • 20 dkg liszt
  • 12.5 dkg vaj
  • 6 dkg cukor
  • 2 db tojássárgája
  • 1 teáskanál sütőpor
  • 1 evőkanál tejföl

Töltelékhez

  • 4 dl tej
  • 3 evőkanál cukor
  • 1 csomag vaníliás puding
  • 1 db narancs

Tetejére

  • 2 db narancs
Recept idők

Elkészítés:

A lisztet keverd össze a sütőporral és a porcukorral, majd morzsold össze a vajjal. Tedd bele a tojássárgáját és a tejfölt. Gyorsan állítsd össze a tésztát, hogy a vaj ne olvadjon meg a kezedtől. Formázz belőle cipót, és fóliába csomagolva pihentesd legalább 20 percig a hűtőben.


Közben készítsd el a krémet. A pudingport keverd csomómentesre a tejjel, rakd hozzá a cukrot, a narancs reszelt héját és frissen facsart levét. Kis lángon, kevergetve főzd sűrűre, majd várd meg, míg teljesen kihűl.
 

Ezt követően a tésztát nyújtsd ki, majd egyengesd a vajjal kikent, liszttel megszórt piteformába úgy, hogy legyen pereme. Öntsd rá a krémet, és előmelegített sütőben, 170 fokon süsd körülbelül 15 percig. Ezt követően rakd ki az alaposan megmosott, vékony karikákra vágott naranccsal, és süsd még 15 percig.

Blog.hu ajánló