Varázslatos tésztájú, krémes, narancsos pite - Nagyon omlós a tészta
A különleges narancsos pite vaníliás pudinggal igazán étvágygerjesztő.
Készíts te is pitét úgy, mint a profik. Ügyelj arra, hogy a lehető leggyorsabban dolgozd össze a tésztát. Még jobb, ha a hideg vajat úgy reszeled a lisztbe. A tejföltől még omlósabb lesz a süti. Tálaláskor a pite tetejére nyomott tejszínhabbal még teljesebbé teheted az élvezetet.

Narancsos pite
Hozzávalók 12 szelethez
Tésztához
- 20 dkg liszt
- 12.5 dkg vaj
- 6 dkg cukor
- 2 db tojássárgája
- 1 teáskanál sütőpor
- 1 evőkanál tejföl
Töltelékhez
- 4 dl tej
- 3 evőkanál cukor
- 1 csomag vaníliás puding
- 1 db narancs
Tetejére
- 2 db narancs
Elkészítés:
A lisztet keverd össze a sütőporral és a porcukorral, majd morzsold össze a vajjal. Tedd bele a tojássárgáját és a tejfölt. Gyorsan állítsd össze a tésztát, hogy a vaj ne olvadjon meg a kezedtől. Formázz belőle cipót, és fóliába csomagolva pihentesd legalább 20 percig a hűtőben.
Közben készítsd el a krémet. A pudingport keverd csomómentesre a tejjel, rakd hozzá a cukrot, a narancs reszelt héját és frissen facsart levét. Kis lángon, kevergetve főzd sűrűre, majd várd meg, míg teljesen kihűl.
Ezt követően a tésztát nyújtsd ki, majd egyengesd a vajjal kikent, liszttel megszórt piteformába úgy, hogy legyen pereme. Öntsd rá a krémet, és előmelegített sütőben, 170 fokon süsd körülbelül 15 percig. Ezt követően rakd ki az alaposan megmosott, vékony karikákra vágott naranccsal, és süsd még 15 percig.