Narancsos piskótatorta cukorsziruppal: így készítve édes és szaftos

Ez a narancsos piskótatorta a rácsorgatott cukros sziruptól lesz ellenállhatatlanul finom.

narancsos piskotatorta
Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

Készítsd el az egyszerű piskótát narancsos, joghurtos tésztából, és édesítsd a tetejét cukorsziruppal! A süti így könnyen elkészül, és finom, szaftos lesz. Amikor szétválasztod a tojásokat, figyelj, hogy semmi sárga ne kerüljön a fehérje közé, mert úgy már nem lehet habbá verni.

Narancsos piskótatorta

Hozzávalók 8 szelethez

A piskótához

  • 30 dkg liszt
  • 15 dkg vaj
  • 12 dkg cukor
  • 4 tojás
  • 2 narancs leve és reszelt héja
  • 1 dl joghurt
  • vaj és liszt a forma kikenéséhez

A sziruphoz

  • 20 dkg cukor
  • 1 narancs
Recept idők

Elkészítés:

A piskótához a tojásokat válaszd ketté, a fehérjéből verj kemény habot. A vajat habosítsd ki a cukorral, add hozzá egyenként a tojássárgákat, utána a reszelt narancshéjat és a joghurtot. Végül csorgasd hozzá a narancsok kifacsart levét is. Szitáld hozzá a lisztet, forgasd bele a tojáshabot, és egyengesd el egy kivajazott-kilisztezett tortaformában. 180 fokon nagyjából 45 perc alatt süsd készre.

A sziruphoz a cukrot forrald össze a narancs kifacsart levével és reszelt héjával. Öntsd a kisült torta tetejére, és várd meg, amíg a tészta beissza az édes levet.

Készíts házias piskótatekercset is csokikrémmel töltve!

Három szakácskönyv ingyenes szállítással!


Mentes Anyu szakácskönyveit azoknak ajánljuk, akik egészségük érdekében vagy meggyőződésből különleges étrendet követnek, de azoknak is, akik csak inspirációt, új ízeket keresnek.

MOST INGYENES HÁZHOZSZÁLLÍTÁSSAL!

Tekintsd meg ajánlatunkat,  kattints ide!

Promóció

Ezt is szeretjük