Narancsos piskótatorta cukorsziruppal: így készítve édes és szaftos
Ez a narancsos piskótatorta a rácsorgatott cukros sziruptól lesz ellenállhatatlanul finom.


- Szabó Zsófi überszexi bőrruhában: a Glamour-gála legdögösebb sztárja volt
- Ki ajánlhatja fel először a tegeződést? 10 kérdés, amire mindenkinek illik tudni a választ
- Lilu is megszólalt a Glamour-gála botrányos celeb résztvevőiről: meglepő, mit írt róluk
- Villámgyors KRESZ-teszt: megelőzhetsz egy balra kanyarodó gépkocsit, ha ezt a táblát látod?
- Hogyan jó: jeggyűrű vagy jegygyűrű? 8 összetett magyar szó, amiről sokan azt hiszik, hogy jól írják, pedig nem
Készítsd el az egyszerű piskótát narancsos, joghurtos tésztából, és édesítsd a tetejét cukorsziruppal! A süti így könnyen elkészül, és finom, szaftos lesz. Amikor szétválasztod a tojásokat, figyelj, hogy semmi sárga ne kerüljön a fehérje közé, mert úgy már nem lehet habbá verni.
Narancsos piskótatorta
Hozzávalók 8 szelethez
A piskótához
- 30 dkg liszt
- 15 dkg vaj
- 12 dkg cukor
- 4 tojás
- 2 narancs leve és reszelt héja
- 1 dl joghurt
- vaj és liszt a forma kikenéséhez
A sziruphoz
- 20 dkg cukor
- 1 narancs
Elkészítés:
A piskótához a tojásokat válaszd ketté, a fehérjéből verj kemény habot. A vajat habosítsd ki a cukorral, add hozzá egyenként a tojássárgákat, utána a reszelt narancshéjat és a joghurtot. Végül csorgasd hozzá a narancsok kifacsart levét is. Szitáld hozzá a lisztet, forgasd bele a tojáshabot, és egyengesd el egy kivajazott-kilisztezett tortaformában. 180 fokon nagyjából 45 perc alatt süsd készre.
A sziruphoz a cukrot forrald össze a narancs kifacsart levével és reszelt héjával. Öntsd a kisült torta tetejére, és várd meg, amíg a tészta beissza az édes levet.
Készíts házias piskótatekercset is csokikrémmel töltve!

Három szakácskönyv ingyenes szállítással!
Mentes Anyu szakácskönyveit azoknak ajánljuk, akik egészségük érdekében vagy meggyőződésből különleges étrendet követnek, de azoknak is, akik csak inspirációt, új ízeket keresnek.
MOST INGYENES HÁZHOZSZÁLLÍTÁSSAL!
Tekintsd meg ajánlatunkat, kattints ide!
Promóció
Még több recept