Narancsos piskótatorta cukorsziruppal: így készítve édes és szaftos

Ez a narancsos piskótatorta a rácsorgatott cukros sziruptól lesz ellenállhatatlanul finom.

Narancsos piskótatorta
Dilemma - Izgalmas témák, különböző nézőpontok a Femina új podcastjében.
Sóbors
Retikül
Top olvasott cikkek

Készítsd el az egyszerű piskótát narancsos, joghurtos tésztából, és édesítsd a tetejét cukorsziruppal! A süti így könnyen elkészül, és finom, szaftos lesz. Amikor szétválasztod a tojásokat, figyelj, hogy semmi sárga ne kerüljön a fehérje közé, mert úgy már nem lehet habbá verni.

Narancsos piskótatorta

Hozzávalók 8 szelethez

A piskótához

  • 30 dkg liszt
  • 15 dkg vaj
  • 12 dkg cukor
  • 4 tojás
  • 2 narancs leve és reszelt héja
  • 1 dl joghurt
  • vaj és liszt a forma kikenéséhez

A sziruphoz

  • 20 dkg cukor
  • 1 narancs
Recept idők

Elkészítés:

A piskótához a tojásokat válaszd ketté, a fehérjéből verj kemény habot. A vajat habosítsd ki a cukorral, add hozzá egyenként a tojássárgákat, utána a reszelt narancshéjat és a joghurtot. Végül csorgasd hozzá a narancsok kifacsart levét is. Szitáld hozzá a lisztet, forgasd bele a tojáshabot, és egyengesd el egy kivajazott-kilisztezett tortaformában. 180 fokon nagyjából 45 perc alatt süsd készre.

A sziruphoz a cukrot forrald össze a narancs kifacsart levével és reszelt héjával. Öntsd a kisült torta tetejére, és várd meg, amíg a tészta beissza az édes levet.

Házi csokikrémmel töltött piskótatekercs: így nem törik meg a tészta

A piskótatekercs nem csak lekvárral finom. A selymes krémbe a karácsonyi csokik is belekerülhetnek, a narancstól pedig még csábítóbb lesz.

Elolvasom
Ezt is szeretjük