Pihe-puha narancsos piskóta: olajos tésztával nem lehet elrontani
A levegős tésztájú olajos piskóta önmagában is fantasztikus élményt nyújt, hát még naranccsal ízesítve!
Nem lesz rémálom a piskótasütés, ha olajos tésztából készíted. Nem szárad ki hamar, nem esik össze, tehát akár tortalapnak is kiváló. Kicsit hosszabb a sütési ideje, mint a hagyományos piskótának. A narancs héját alaposan mosd meg, dörzsöld meg, mielőtt a tésztába rakod. Ha teheted, használj biogyümölcsöt. A fahéjtól még csodálatosabb lesz a süti íze és illata.
Narancsos piskóta
Hozzávalók
- 35 dkg liszt
- 25 dkg cukor
- 4 db tojás
- 1.5 dl étolaj
- 1 db narancs
- 1 csomag sütőpor
- 1 csomag vaníliás cukor
- 1 teáskanál fahéj
Elkészítés:
A tojásokat óvatosan válaszd ketté, majd a tojássárgákat keverd ki jól a kétféle cukorral, a narancs frissen facsart levével és a reszelt héjával. A lisztet vegyítsd a sütőporral, a fahéjjal, és az olajjal felváltva dolgozd a tojássárgás keverékhez. A tojásfehérjét verd kemény habbá, és forgasd a masszába.
Egy tortaformát vagy közepes méretű tepsit kenj ki zsiradékkal, és szórd meg liszttel. Egyengesd bele a masszát, és told előmelegített sütőbe. Süsd 170 fokon 35-40 percig. Teszteld tűpróbával, azaz szúrj egy tűt vagy éles kést a sütibe. Ha tisztán húzd ki, kiveheted a sütőből.
A puha narancskenyér is ellenállhatatlan édesség. A tészta íze, színe és illata is csodás.
A változókorról tabuk nélkül - Hogyan küzdj meg az életközepi válsággal nőként?
Iványi Orsolya, a menopauzaedukáció egyik legnagyobb hazai szószólója, tabuk nélkül beszél a változókor testi-lelki kihívásairól, és arról, hogyan élhetjük meg ezt az időszakot, mint új kezdetet. A Femina Klub novemberi előadásán hasznos tanácsokat kaphatsz az életközepi krízisek kezelésére, és megtudhatod, hogyan értelmezhetjük újra önmagunkat, karrierünket és kapcsolatrendszerünket.
További részletek: feminaklub.hu/
Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.
Időpont: 2024. november 27. 18 óra
Helyszín: MOM Kulturális Központ
Promóció