Omlós, narancsos-marcipános süti: amilyen egyszerű, olyan nagy sikere lesz

A narancsos-marcipános süti omlós, illatos, puha, és egyáltalán nem tömény.

Omlós, narancsos-marcipános süti: amilyen egyszerű, olyan nagy sikere lesz
Dilemma - Izgalmas témák, különböző nézőpontok a Femina új podcastjében.
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

Akár a klasszikus gyümölcskenyér helyett is elkészítheted a marcipános-narancsos sütit. Nem kell keleszteni, csak összekeverni a hozzávalókat. A tetejére narancsléből és cukorból készíthetsz egyszerű mázat. Sokáig eláll, és napok múlva semmit nem veszít az élvezeti értékéből. 

Narancsos-marcipános süti

Hozzávalók

  • 25 dkg liszt
  • 20 dkg cukor
  • 10 dkg vaj
  • 7 dkg marcipán
  • 2 db tojás
  • 1.5 dl tej
  • 1 db narancs
  • 1 csomag sütőpor
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 1 teáskanál fahéj
Recept idők

Elkészítés:

A marcipánt vágd kisebb darabokra, a narancsok héját reszeld le, a levüket facsard ki. A vajat robotgéppel habosítsd a cukorral, a vaníliával, majd egyesével dolgozd hozzá a tojásokat. Mehet a masszába a tej és a narancslé. Egy másik edényben keverd el a lisztet, a sütőport, a fahéjat, a marcipánt és a narancshéjat. Forgasd a száraz keveréket a vajas elegyhez.

Dolgozd össze a masszát, és egyengesd vajjal kikent, liszttel megszórt kenyérformába vagy kisebb tepsibe. Told előmelegített sütőbe, és 170 fokon süsd meg 40 perc alatt. 

Ezt is szeretjük