Omlós, narancsos-marcipános süti: amilyen egyszerű, olyan nagy sikere lesz
A narancsos-marcipános süti omlós, illatos, puha, és egyáltalán nem tömény.


- Angelina Jolie és Brad Pitt középső lánya jól megnőtt: a 14 éves Shiloh olyan magas, mint az anyja
- Helyesíráskvíz, amit sokan elrontanak: egyelőre vagy egyenlőre, melyik a jó?
- Friss felvételen a 85 éves Alain Delon: volt felesége társaságában fotózták le
- Magyar is van a világ leghíresebb mémjei között: a rajtuk szereplő emberek így megváltoztak az évek során
- Általános iskolás tananyag: tudod, mi a szófaja a következő szavaknak? Kvíz!
Akár a klasszikus gyümölcskenyér helyett is elkészítheted a marcipános-narancsos sütit. Nem kell keleszteni, csak összekeverni a hozzávalókat. A tetejére narancsléből és cukorból készíthetsz egyszerű mázat. Sokáig eláll, és napok múlva semmit nem veszít az élvezeti értékéből.
Narancsos-marcipános süti
Hozzávalók:
- 25 dkg liszt
- 20 dkg cukor
- 10 dkg vaj
- 7 dkg marcipán
- 2 db tojás
- 1.5 dl tej
- 1 db narancs
- 1 csomag sütőpor
- 1 csomag vaníliás cukor
- 1 teáskanál fahéj
Elkészítés:
A marcipánt vágd kisebb darabokra, a narancsok héját reszeld le, a levüket facsard ki. A vajat robotgéppel habosítsd a cukorral, a vaníliával, majd egyesével dolgozd hozzá a tojásokat. Mehet a masszába a tej és a narancslé. Egy másik edényben keverd el a lisztet, a sütőport, a fahéjat, a marcipánt és a narancshéjat. Forgasd a száraz keveréket a vajas elegyhez.
Dolgozd össze a masszát, és egyengesd vajjal kikent, liszttel megszórt kenyérformába vagy kisebb tepsibe. Told előmelegített sütőbe, és 170 fokon süsd meg 40 perc alatt.

Még több recept