Omlós, narancsos-marcipános süti: amilyen egyszerű, olyan nagy sikere lesz
A narancsos-marcipános süti omlós, illatos, puha, és egyáltalán nem tömény.

Omlós, narancsos-marcipános süti: amilyen egyszerű, olyan nagy sikere lesz
Ez is érdekelhet

Letti története megmutatja, hogy a reménytelen helyzetből is van kiút (x)

Őszi kikapcs: Íme a trendek! (x)

Színésznők, akiket az egész ország imád (x)

Egyedülálló szolgáltatásokat kínáló, újépítésű lakások a XIII. kerületben: Idén extra kedvezménnyel! (x)

Tudod már, hol egyél október 8. és 13. között?

beauty and style

A magyaros csipkével is lehet újat mutatni: elbűvölő esküvői ruhák 2020-ra, magyar tervezőtől »

Ez a minta még a kockásat is lekörözi idén: a legdivatosabb pöttyös darabok, árakkal »

Tippek gyors körömnövekedéshez: nincs többé repedezés és letörés »

retikül.hu
Top olvasott cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

Akár a klasszikus gyümölcskenyér helyett is elkészítheted a marcipános-narancsos sütit. Nem kell keleszteni, csak összekeverni a hozzávalókat. A tetejére narancsléből és cukorból készíthetsz egyszerű mázat. Sokáig eláll, és napok múlva semmit nem veszít az élvezeti értékéből. 

Narancsos-marcipános süti

Hozzávalók:

  • 25 dkg liszt
  • 20 dkg cukor
  • 10 dkg vaj
  • 7 dkg marcipán
  • 2 db tojás
  • 1.5 dl tej
  • 1 db narancs
  • 1 csomag sütőpor
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 1 teáskanál fahéj
Recept idők

Elkészítés:

A marcipánt vágd kisebb darabokra, a narancsok héját reszeld le, a levüket facsard ki. A vajat robotgéppel habosítsd a cukorral, a vaníliával, majd egyesével dolgozd hozzá a tojásokat. Mehet a masszába a tej és a narancslé. Egy másik edényben keverd el a lisztet, a sütőport, a fahéjat, a marcipánt és a narancshéjat. Forgasd a száraz keveréket a vajas elegyhez.

Dolgozd össze a masszát, és egyengesd vajjal kikent, liszttel megszórt kenyérformába vagy kisebb tepsibe. Told előmelegített sütőbe, és 170 fokon süsd meg 40 perc alatt. 

Ezt is szeretjük