Mennyei zabgolyók mákkal és naranccsal: a sütőt sem kell hozzá bekapcsolnod

A sütés nélkül készülő zabgolyó még finomabb, ha mákkal és naranccsal ízesíted.

Narancsos-mákos zabgolyók
Dilemma - Izgalmas témák, különböző nézőpontok a Femina új podcastjében.
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

A sütés nélkül elkészíthető kis golyócskák alapja általában darált keksz, de nyugodtan kísérletezhetsz más alapanyagokkal is, például zabpehellyel, ami többek között az emésztésnek is jót tesz. A mák és a narancs ebben a mennyei édességben is remek párost alkot.

Narancsos-mákos zabgolyók

Hozzávalók 12 darabhoz

  • 8 evőkanál zabpehely
  • 2 evőkanál kristálycukor
  • 2 evőkanál darált mák
  • 2 evőkanál kókuszreszelék
  • 1 narancs leve és reszelt héja
  • mák, kakaó vagy kókuszreszelék a forgatáshoz
Recept idők

Elkészítés:

A zabpelyhet öntsd egy tálba, majd keverd hozzá a cukrot, a kókuszreszeléket és a darált mákot. A narancsot alaposan mosd meg - legjobb, ha olyan típust használsz, amelyet nem kezeltek vegyszerrel - a levét facsard ki, a héját reszeld le, és vegyítsd el a száraz hozzávalókkal. Ha túl híg lett, egy kevés zabpehellyel javíthatsz az állagán, ha túl száraz, adj hozzá még narancslevet vagy egy kevés vizet. Gyúrj belőle egyenletes masszát. Nedves kézzel formálj belőle golyókat, és hempergesd meg őket ízlés szerint darált vagy darálatlan mákban, kakaóporban, kókuszreszelékben vagy akár színes tortadarában.

Zabpehelyből isteni finom palacsintát is süthetsz, főleg, ha a tésztájába kis savanykás joghurtot is teszel.

Passata, az Univer új terméke!

A sűrített paradicsomhoz képest, lágyabb, folyékonyabb állagú paradicsomos készítmény. Számos előnye mellett a termék hígítást nem igényel. Konyhakészen felhasználható, akár tésztaszósz alapanyagaként, levesben vagy egyszerűen pizzára kenve. Rendkívül sokoldalú, és számos étel elkészítéséhez használható.

Promóció

Ezt is szeretjük