Narancsos, grízes süti: csak keverj össze mindent

Ha szereted a tejbegrízt, ezért az egyszerű sütiért is odaleszel. Naranccsal párosítva kitűnő.

Narancsos, grízes süti
Dilemma - Izgalmas témák, különböző nézőpontok a Femina új podcastjében.
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

Búzadarából ne csak tejbegrízt készíts, más sütikbe is nagyon finom, így az egyszerű kevert tésztát is feldobhatod vele. Bármilyen gyümölccsel kombinálhatod, télen a kicsit savanykás narancs jól illik az édes sütihez. Feltétlenül pihentesd a joghurttal vegyített grízt, mielőtt összeállítod a tésztát. 

Narancsos, grízes süti

Hozzávalók

  • 10 dkg liszt
  • 10 dkg búzadara
  • 10 dkg cukor
  • 10 dkg vaj
  • 2.5 dl joghurt
  • 1 csomag sütőpor
  • 2 db tojás
  • 2 db narancs
  • 1 csokor vaníliás cukor
  • 1 csipet
Recept idők

Elkészítés:

A búzadarát keverd össze a joghurttal, és pihentesd legalább fél-egy órán át a hűtőben. Vegyítsd a száraz hozzávalókat, tehát a lisztet, a sütőport és a sót. A tojást habosítsd a cukorral, a vaníliával, a puha vajjal és az egyik narancs frissen facsart levével, majd forgasd hozzá a grízes, utána a száraz keveréket. Dolgozd homogénre a masszát. 

Egy kisebb tepsit vagy kenyérformát kenj ki vajjal, és szórd meg liszttel, majd simítsd bele a masszát. A maradék narancs héját alaposan mosd meg, dörzsöld meg, vágd kisebb szeletekre, és rakd a süti tetejére. Told előmelegített sütőbe, és 170 fokon süsd aranybarnára körülbelül 25 perc alatt. 
A tejbegrízt sem lehet megunni. Van néhány titka, hogy lesz olyan finom, mint régen a menzai volt. 

Passata, az Univer új terméke!

A sűrített paradicsomhoz képest, lágyabb, folyékonyabb állagú paradicsomos készítmény. Számos előnye mellett a termék hígítást nem igényel. Konyhakészen felhasználható, akár tésztaszósz alapanyagaként, levesben vagy egyszerűen pizzára kenve. Rendkívül sokoldalú, és számos étel elkészítéséhez használható.

Promóció

Ezt is szeretjük